Prażone lody śliwkowe, imbirowe i miodowe
Prażone lody śliwkowe, imbirowe i miodowe to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 286 kalorii, 2G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 263 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Lato. Udaj się do sklepu i odbierz śliwkową brandy, ciężką śmietanę, miód z dzikiego kwiatu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sałatka śliwkowo-Koprowa z sosem miodowo-imbirowym, Sałatka śliwkowo-Koprowa z sosem miodowo-imbirowym, oraz Grube lody Śliwkowo-imbirowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 260° ze stelażem pośrodku. Wyłóż patelnię z blachy lipped folią aluminiową i ułóż śliwki, pocięte bokiem do góry, w jednej warstwie. Piecz przez 15 minut, aż śliwki będą jammy i nie będą odporne na nóż do parowania.
Wyjąć z piekarnika i zawinąć w folię aluminiową do ostygnięcia przez 10 minut.
Przełożyć śliwki do blendera lub robota kuchennego z imbirem i śliwkową brandy. Zmiksować na gładką masę, następnie dodać śmietanę. Ponownie blendować przez 30 sekund lub do uzyskania bardzo gładkiej konsystencji.
Wlać przez sitko o drobnych oczkach do miski lub pojemnika do przechowywania. Wymieszać z solą i 3/4 do 1 szklanki miodu, do smaku.
Schłodzić przez noc, a następnie unieść następnego dnia zgodnie z instrukcjami producenta.
Podawać natychmiast jako miękki służyć lub pozostawić firmy w zamrażarce na 2 do 3 godzin.