Prażone krewetki z morelami i masłem morelowym
Prażone krewetki z morelami i masłem morelowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 275 kalorii. Na 6,53 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz gigantyczne krewetki, ząbek czosnku, grzyby morelowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Morel & Quinoa Faszerowana Wołowina Z Bourbonem Morel Pan Jus, Szparagi duszone na maśle z morelami, oraz Pieczony kotlet cielęcy z smalcem.
Instrukcje
Drobno posiekać wystarczającą ilość świeżych smalców lub odtworzonych smalców, aby odmierzyć 1/2 szklanki (zapakowane); zachować pozostałe smalece. Roztopić 1 łyżkę masła w średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 1/4 szklanki szalotki i czosnek; sauté 1 minutę.
Dodać posiekane morele i tymianek; podsmażyć 2 protokół. Jeśli używasz suszonych smalców, dodaj zarezerwowany płyn do namaczania do patelni, pozostawiając osad. Zwiększyć ciepło; gotować, aż prawie cała ciecz odparuje, około 8 minut.
Przenieść mieszankę morelową do małej miski; ostudzić.
Pozostałe 7 łyżek masła wymieszać z mieszanką morelową. Doprawić lekko solą i pieprzem. (Masło morelowe można przygotować 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Za pomocą nożyczek przeciąć tylną skorupę każdej krewetki aż do ogona, odsłaniając żyłę; wyciągnąć żyłę. Obróć krewetki. Używając małego ostrego noża i zaczynając tuż poniżej końca ogona, Motyl każdą krewetkę przecinając 1/4 cala głębokiego rozcięcia na przeciwległym końcu.
Umieść krewetki, od strony skorupy w dół, na obramowanej blasze do pieczenia. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej. Cover; chill.)
Rozgrzej piekarnik do 260°. stopić 2 łyżki masła morelowego w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać pozostałe 1/2 szklanki szalotki; sauté aż złoty, o 3 protokół.
Dodać pozostałe całe świeże morele lub odtworzone morele i smażyć do miękkości, o 4 protokół.
W międzyczasie rozłóż 1 łyżeczkę masła morelowego na każdą gigantyczną krewetkę (lub 1/4 łyżeczki na każdą z 24 dużych krewetek). Piecz, aż krewetki będą nieprzejrzyste w środku, około 7 minut dla krewetek olbrzymich lub 4 minuty dla krewetek dużych. U góry krewetki z pozostałym masłem morelowym, dzieląc równo. Wróć do piekarnika na tyle długo, aby lekko stopić masło, około 10 sekund.
Krewetki przelać na talerze.
Podawaj smażone morele obok.
* Jeśli używasz suszonych smalców: Przynieś 3 szklanki wody do zagotowania w średnim rondlu.
Zdjąć z ognia. Przykryć; niech strome 1 godzinę. Używając łyżki szczelinowej, przenieś Smalce do miski. Rezerwa moczenia cieczy.
Grzyby morelowe o strukturze plastra miodu wymagają dokładnego namoczenia w wodzie. Zanurz Smalce w dużej misce z wodą i delikatnie wstrząśnij, aby uwolnić brud, a następnie podnieś, pozostawiając piasek. Pat morele suche i natychmiast zużyć.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.