Prażone krewetki z morelami i masłem morelowym

Prażone krewetki z morelami i masłem morelowym
Prażone krewetki z morelami i masłem morelowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 275 kalorii. Na 6,53 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz gigantyczne krewetki, ząbek czosnku, grzyby morelowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Morel & Quinoa Faszerowana Wołowina Z Bourbonem Morel Pan Jus, Szparagi duszone na maśle z morelami, oraz Pieczony kotlet cielęcy z smalcem.

Instrukcje

1
Drobno posiekać wystarczającą ilość świeżych smalców lub odtworzonych smalców, aby odmierzyć 1/2 szklanki (zapakowane); zachować pozostałe smalece. Roztopić 1 łyżkę masła w średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj 1/4 szklanki szalotki i czosnek; sauté 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3
Dodać posiekane morele i tymianek; podsmażyć 2 protokół. Jeśli używasz suszonych smalców, dodaj zarezerwowany płyn do namaczania do patelni, pozostawiając osad. Zwiększyć ciepło; gotować, aż prawie cała ciecz odparuje, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Przenieść mieszankę morelową do małej miski; ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Pozostałe 7 łyżek masła wymieszać z mieszanką morelową. Doprawić lekko solą i pieprzem. (Masło morelowe można przygotować 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
6
Za pomocą nożyczek przeciąć tylną skorupę każdej krewetki aż do ogona, odsłaniając żyłę; wyciągnąć żyłę. Obróć krewetki. Używając małego ostrego noża i zaczynając tuż poniżej końca ogona, Motyl każdą krewetkę przecinając 1/4 cala głębokiego rozcięcia na przeciwległym końcu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
7
Umieść krewetki, od strony skorupy w dół, na obramowanej blasze do pieczenia. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej. Cover; chill.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
8
Rozgrzej piekarnik do 260°. stopić 2 łyżki masła morelowego w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Dodać pozostałe 1/2 szklanki szalotki; sauté aż złoty, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
10
Dodać pozostałe całe świeże morele lub odtworzone morele i smażyć do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
11
W międzyczasie rozłóż 1 łyżeczkę masła morelowego na każdą gigantyczną krewetkę (lub 1/4 łyżeczki na każdą z 24 dużych krewetek). Piecz, aż krewetki będą nieprzejrzyste w środku, około 7 minut dla krewetek olbrzymich lub 4 minuty dla krewetek dużych. U góry krewetki z pozostałym masłem morelowym, dzieląc równo. Wróć do piekarnika na tyle długo, aby lekko stopić masło, około 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
12
Krewetki przelać na talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
13
Podawaj smażone morele obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
14
* Jeśli używasz suszonych smalców: Przynieś 3 szklanki wody do zagotowania w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
15
Dodać wysuszone smardze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
16
Zdjąć z ognia. Przykryć; niech strome 1 godzinę. Używając łyżki szczelinowej, przenieś Smalce do miski. Rezerwa moczenia cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Grzyby morelowe o strukturze plastra miodu wymagają dokładnego namoczenia w wodzie. Zanurz Smalce w dużej misce z wodą i delikatnie wstrząśnij, aby uwolnić brud, a następnie podnieś, pozostawiając piasek. Pat morele suche i natychmiast zużyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Magazyn