Prażone buraki z podsmażoną zielenią
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Pieczone buraki z Podsmażonymi zieleniami mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 310 kalorii, 9g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, buraki, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest solidne. Podobne przepisy to Buraki pieczone i buraki smażone, Warzywa Z Buraków Smażonych Z Prażonymi Burakami I Polędwicą Wieprzową, oraz Zapiekane przegrzebki z prażonymi burakami, smażoną zielenią, cytrusową Gremolatą i kremem chrzanowym.
Instrukcje
Usuń łodygi i liście z buraków, odrzucając łodygi. Grubo posiekać liście; odstawić.
Każdy burak umieścić na kawałku folii aluminiowej.
Skropić równomiernie 1 łyżeczką oliwy z oliwek, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Buraki owinąć szczelnie w folię.
Piec w 375 przez 1 1/2 godziny lub do miękkości. Lekko ostudzić; delikatnie pocierać buraki, aby usunąć skórki.
Buraki pokroić na pół wzdłuż i cienko pokroić na pół.
Tymczasem ciepło Pozostałe 1 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać czosnek i smażyć 1 minutę.
Dodaj zielenie i pozostałe 1/4 łyżeczka każda z soli i pieprzu; smażyć 2 do 3 minut lub aż zwiędną i miękkie.
Wrzucić schłodzone buraki z zieleni i vinaigrette. Przykryć i schłodzić kilka godzin lub aż będzie gotowy do podania.
Przed podaniem posypać orzechami włoskimi i kozim serem.