Prawdziwe lody waniliowe
Prawdziwe lody vanillan zajmuje około 3 godziny od początku do końca. Na $8.98 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 2157 kalorii, 36g białka, oraz 151 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 1. 30 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Lato. Mieszanka żółtek jaj, Podwójna śmietana, złoty cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia doskonały spoonacular wynik 90%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Lody Vanillan (plus kawa i deser z lodami vanillan), Cukier waniliowy ciastko ciasto lody i ekspres do lodów prezentów, oraz Prawdziwe Lody Truskawkowe.
Instrukcje
Do rondla włożyć mleko i śmietanę. Rozetnij wanilię na całej jej długości małym, ostrym nożem i zgarnij tyle maleńkich czarnych nasion, ile możesz, do mieszanki mlecznej.
Dodaj też kapsułę do patelni.
Podgrzać całość na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż prawie się zagotuje, zobaczysz kilka pęcherzyków na krawędzi. Zdjąć ogień i odstawić na 30 minut, aby wanilia mogła zaparzać.
W misce wymieszać żółtka i cukier. Stopniowo wlać mleko na mieszaninę jaj, ubijając nieprzerwanie aż do połączenia.
Wlać wszystko z powrotem do oczyszczonej patelni, powrócić do małego ognia i gotować przez 8-10 minut, cały czas mieszając drewnianą łyżką, aż krem będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tylną część łyżki. Upewnij się, że nie gotuje się lub skończysz z jajecznicą.
Wlać krem przez drobne sito do miski, a następnie posadzić go w większej misce, w jednej trzeciej pełnej lodu i wody, aby ostygł, co jakiś czas mieszając, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Schłodzić, aby upewnić się, że jest całkowicie zimny, nakładając folię spożywczą bezpośrednio na powierzchnię kremu, aby zapobiec tworzeniu się skóry.
Wlać krem do maszyny do lodów. Ubijać zgodnie z instrukcjami producentów do zamrożenia, a następnie łyżką do metalowego lub plastikowego pojemnika odpornego na zamrażanie. Przykryć i zamrozić do uzyskania stałej objętości. Jeśli nie masz Maszyny do lodów, wlej krem do pojemnika i zamrozić. Co 2-3 godziny wyjmij mieszaninę z zamrażarki i zamieszaj. Gdy jest miękko ustawiony, uderz go dobrze za pomocą elektrycznych bijaków, a następnie zamrozić na stałe. Będzie przechowywać w zamrażarce przez 3 miesiące.
Wyjąć z zamrażarki 15 minut przed podaniem, aby stała się wystarczająco miękka, aby czerpać.