Prawdziwe Bajgle
Prawdziwe bajgle mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegański przepis służy 12 i kosztuje 19 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 301 kalorii, 9g białka, oraz 1g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką cukier, syrop jęczmienny, sól koszerną i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Domowe Żółte Ciasto Mix: Prawdziwe Składniki, Naprawdę Szybko, Codzienna Granola z prawdziwego jedzenia, naprawdę prosta, oraz Prawdziwy Pudding Kukurydziany + Prawdziwi Przyjaciele.
Instrukcje
Połącz 2 szklanki ciepłej wody i drożdży w misce miksera stojącego wyposażonego w hak do ciasta; odstawić 5 minut lub aż pęcherzyki utworzą się na powierzchni. Zważyć lub lekko łyżką 13 uncji mąki (około 6 1/4 szklanki) do suchych miarek; poziom z nożem.
Dodać mąkę, syrop i sól do mieszaniny drożdży.
Wymieszać ciasto z niską prędkością 6 minut. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagnieść 2 minuty lub do gładkiej i elastycznej; dodać wystarczającą ilość pozostałej 1/4 szklanki mąki, 1 łyżka stołowa na raz, aby zapobiec przywieraniu ciasta do rąk.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 30 minut.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i podzielić na 12 równych porcji. Pracując z jedną porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), uformuj każdą porcję w kulkę. Zrób dziurę w środku każdej piłki za pomocą palca wskazującego. Używając palców obu rąk, delikatnie odciągnij ciasto od środka, aby zrobić otwór o średnicy 1,5 cala.
Umieścić bajgle na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Lekko pokryć obwarzanki sprayem do gotowania; przykryć folią.
Odstawić 10 minut (bajgle wzrosną tylko nieznacznie).
Połączyć 12 szklanek wody i 3/4 szklanki cukru w holenderskim piekarniku i doprowadzić do wrzenia. Delikatnie opuść 3 bajgle na patelnię. Gotować przez 30 sekund.
Przełóż bajgle do stojaka z drutu lekko pokrytego sprayem do gotowania. Powtórz procedurę z pozostałymi obwarzankami, pracując partiami podziel bajgle między dwie blachy do pieczenia wyłożone pergaminem.
Piec w temperaturze 450 przez 7 minut. Obracać Patelnie i piec przez 7 minut lub do złotego. Fajne na stelażach z drutu.