Praliny
Praliny mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 18 porcji z 220 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. 46 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz syrop kukurydziany, cukier granulowany, połówki orzechów pekan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Praliny, Praliny, oraz Praliny dla podobnych receptur.
Instrukcje
W ciężkim rondlu 3-ćwiartkowym podgrzać brązowy cukier, cukier granulowany, mleko, syrop kukurydziany i sól do wrzenia, stale mieszając. Zmniejszyć ciepło do średniego. Gotować odkryte około 15 minut, bez mieszania, do 113° na termometr cukierki lub aż mała ilość mieszaniny upuszczone do filiżanki bardzo zimnej wody tworzy miękką kulkę, która spłaszcza się po usunięciu z wody. Schłodzić około 1 godziny, bez mieszania, aż rondel będzie chłodny w dotyku.
Dodaj połówki wanilii i orzechów pekan. Ubij łyżką około 1 minuty lub do momentu, aż mieszanina lekko zgęstnieje i tylko pokryje pekan, ale nie traci połysku. Na woskowanym papierze upuść mieszaninę łyżkami, dzieląc pekan równo.
Odstawić odkryte 1 do 2 godzin lub aż cukierki są twarde i nie błyszczące.
Owiń cukierki pojedynczo w papier woskowany lub folię. Przechowywać w szczelnym pojemniku.