Pralinowe Ciasto Z Kremem
Praline Cream Pie to Wegetariańskie deser. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 282 kalorie, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka jaj, brązowy cukier, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Ciasto z truskawkami i śmietaną, Batoniki z brzoskwiniami i śmietaną, oraz Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skorupę, umieść ciasteczka w robocie kuchennym; proces aż drobno zmielone.
Dodać 2 łyżki brązowego cukru i 1 łyżka masła; Puls 2 do 3 razy lub tylko do połączenia. Naciśnij mieszankę okruchów na dolnych i górnych stronach 9-calowej płytki ciasta pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350 przez 10 minut; całkowicie ostudzić na stojaku z drutu.
Aby przygotować pralinki, połącz 1/4 szklanki brązowego cukru, pół na pół i 2 łyżki masła w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Gotować 3 minuty bez mieszania.
Zdjąć z ognia; dodać cukier puder, mieszając trzepaczką. Łyżka mieszanki pralin do przygotowanej skorupy; schłodzić 30 minut lub do całkowitego ostygnięcia.
Aby przygotować nadzienie, połącz cukier granulowany, skrobię kukurydzianą, sól i jajko w średniej misce; dobrze wymieszaj trzepaczką.
Podgrzać mleko na średnim ogniu w małym, ciężkim rondlu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować). Stopniowo dodawać gorące mleko do mieszaniny cukru, stale mieszając trzepaczką.
Umieścić mieszaninę na patelni; doprowadzić mieszaninę do wrzenia, stale mieszając. Gotować 1 minutę, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Łyżka kremu do miski; umieścić miskę w dużej misce wypełnionej lodem na 15 minut lub aż krem osiągnie temperaturę pokojową, mieszając od czasu do czasu.
Wyjąć miskę z lodu. Wymieszać wanilią; łyżkę wymieszać równomiernie na schłodzonej warstwie pralin. Przykryć i schłodzić 8 godzin lub do firmy.