Prażone szparagi z bułką tartą z masłem czosnkowym i prażonymi migdałami

Prażone szparagi z bułką tartą z masłem czosnkowym i prażonymi migdałami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Prażone szparagi z czosnkiem-masło bułka tarta & tosty migdały spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.56 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz parmigiano-reggiano, pietruszkę, grubą sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Jest idealny do Wielkanoc. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Szparagi Pieczone Z Bułką Tartą, Spaghettini z pieczonymi pomidorami, świeżą bazylią i prażoną bułką tartą czosnkową, oraz Prażone szparagi i mandarynki z prażonymi migdałami.

Instrukcje

1
Umieść migdały w ciężkiej, suchej patelni ustawionej na średnim ogniu. Toast mieszając często aż złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Niech ostygną na talerzu w jednej warstwie, aż do podania time.In mały rondel ustawiony na średnim ogniu roztopić masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Dodać połowę mielonego czosnku i gotować mieszając często aż pachnące i dopiero zaczynają kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
4
Dodaj panko i tosty, stale mieszając, przez około 3 minut, aż złoty kolor i chrupiące. zdjąć z ognia i wymieszać ze skórką z cytryny i szczyptą soli. Odstawić.Rozgrzej piekarnik do 204°. wypłucz szparagi i przyciąć twarde końce i discard.In na patelni pokrytej folią ułożyć szparagi jak najbliżej jednej warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Skropić oliwę z oliwek na włóczniach, zwinąć szparagi w tę iz powrotem, aż wszystkie zostaną pokryte cienką warstwą oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
6
Posypać pozostałym mielonym czosnkiem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
7
Szparagi jeszcze raz rozwałkować, aby równomiernie pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
Umieść patelnię w nagrzanym piekarniku i piecz przez 12-15 minut, w zależności od grubości szparagów. Końcówki powinny być dobrze rumiane, a włócznie delikatne po przebiciu widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Ciepłe szparagi przekłada na tacę do serwowania. Wymieszać z tartym parmezanem i sokiem z cytryny, a następnie wymieszać z zarezerwowanymi migdałami i bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
10
Podawać posypane natką pietruszki i z cytryny kliny na boku, opcjonalnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeWielkanoc
Magazyn