Prażone Buraki Z Glazurą Balsamiczną
Prażone buraki z glazurą balsamiczną mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Jedna porcja zawiera 131 kalorii, 0g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 75 i kosztuje 25 centów za porcję. Przepis ten zachwycił 1163 osoby. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, cukier, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Prażone buraki z glazurą balsamiczną, Prażone Buraki Czerwone I Żółte Z Glazurą Balsamiczną, oraz Prażone buraki z balsamicznym i oliwą z oliwek.
Instrukcje
1 Rozgrzej piekarnik do 204°. linia patelni z folią aluminiową.
Buraki ułożyć na patelni. Natrzeć oliwę z oliwek na buraki i posypać solą. Przykryj buraki innym arkuszem folii aluminiowej. Piecz przez 1 do 2 godzin, w zależności od wielkości buraków i ich wieku. Po 1 godzinie testuj co piętnaście minut, szturchając buraka zębami widelca. Gdy zęby widelca wchodzą łatwo, buraki są miękkie i gotowane.
Wyjąć z piekarnika.2 podczas schładzania buraków przygotować szkliwo balsamiczne. W małej, płytkiej patelni, dodać ocet balsamiczny i cukier.
Podgrzewać na wysokiej, aż ocet zmniejszy się do konsystencji syropu.
Zdjąć z ognia.3 po wystygnięciu buraków przez kilka minut, ale nadal są ciepłe w dotyku, odklej zewnętrzne skórki i wyrzuć.
Pokroić buraki na ćwiartki lub więcej, kawałki wielkości kęsa.4
Buraki umieścić w misce do serwowania.
Wylać szkliwo balsamiczne na buraki. Wymieszać startą skórkę pomarańczową, dodać sól i pieprz do smaku.
Udekorować odrobiną skórki pomarańczowej do podania.