Południowo-Zachodnia Pieczona Zielona Fasola
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Southwestern palonej zielonej fasoli spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 60 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 98 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Mieszanka oliwy z oliwek, cayenne, fasoli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Steki zapiekane i sos z zielonego pieprzu z pieczonymi ziemniakami i zieloną fasolką, Fasolka szparagowa z prażoną kukurydzą i zieloną cebulką, oraz Pieczona fasolka szparagowa z pieczonym czosnkiem Aioli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wypłukać i odsączyć fasolę; przyciąć i wyrzucić końcówki łodygi. W każdej z dwóch 12-na 17-calowych patelni do pieczenia, wymieszać połowę fasoli z połową oleju; rozprowadzić poziom.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 450, aż fasola będzie lekko rumiana i miękka po przekłuciu, 15 do 25 minut; Zmień pozycje patelni w połowie pieczenia.
Wymieszać połowę orzechów i masła do fasoli w każdej patelni; kontynuować pieczenie, aż orzechy będą złote, 5 do 6 minut dłużej.
Wlać do miski, dodać 1/4 łyżeczki cayenne i dobrze wymieszać. Smak i dodać więcej cayenne i sól w razie potrzeby.