Poza Curry: Daal Tadka

Poza Curry: Daal Tadka
Poza Curry: Daal Tadka może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 120 kalorii, 1G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz liście curry, sól, chili w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. 57 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to dal tadka, restauracja w stylu dal tadka / jak zrobić dal tadka, Tadka Dhal, oraz Łatwy Beztłuszczowy Dal Tadka.

Instrukcje

1
Dla Daal: umyć i osuszyć tuvar daal w dużym sitku o drobnych oczkach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
Podgrzać ghee w szybkowarze na dużym ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
3
Dodaj asafoetida, kurkumę i umyty daal. Gotować, mieszając często aż ghee płaszcz daal, o 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
AsafoetidaAsafoetida
KurkumaKurkuma
GheeGhee
4
Dodaj wodę i sól do smaku. Zamknij Szybkowar, zwiększ ciepło do wysokiego i ogrzewaj, aż Szybkowar zostanie pod ciśnieniem do wysokiego ciśnienia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować dziesięć minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
5
Usuń z ciepła i pozwól na rozproszenie ciśnienia.
6
Otwórz szybkowar i rozwal daala trzepaczką. Odstawić podczas przygotowywania tadki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
1
Podgrzać ghee w patelni nieprzywierającej o dużym dnie na dużym ogniu, aż do lekkiego palenia. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodaj chili mundu, nasiona gorczycy, i całe nasiona kminku (odstań od patelni, jak pop nasion). Poczekaj, aż nasiona skwierczą, około 10 sekund, następnie dodaj liście curry i wymieszaj. Gotować, aż curry pozostawia skwierczeć, o 10 sekund dłużej, następnie dodać asafoetida, czerwone chili i prażony kminek w proszku. Energicznie wymieszać i natychmiast przenieść całą zawartość do daal i lekko wymieszać. Nie mieszać dokładnie. Niektóre z ghee powinny unosić się na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Liście CurryLiście Curry
AsafoetidaAsafoetida
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
GheeGhee
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Podawać natychmiast z białym ryżem, Indyjskim chlebem (roti) lub jako dodatek do każdego indyjskiego posiłku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
RotiRoti

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Quintan Essentia Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
Quinta Essentia Chenin Blanc
Quinta Essentia Chenin Blanc
Głęboki żółty kolor sugeruje pełną dojrzałość i złożoność. Aromaty pieczonej gruszki, dojrzałego jabłka, nuty świeżych cytrusów i prażonych orzechów są obecne na złożonym i warstwowym nosie. Podniebienie jest bogato teksturowane odsłaniając ananasa, tropikalne owoce i Golden delicious apple. Wykończenie jest długie uzupełnione przez twardą kwasowość, która daje długość wina i ostrość.Połącz to wino z grillowanymi rybami i owocami morza w ogóle.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia20
Magazyn