Powolna kuchenka gulasz z indyka z musztardą i warzywami korzeniowymi
Gulasz z indyka z musztardą i warzywami korzeniowymi to przystawka, która serwuje 6. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 273 kalorie, 9g białka, oraz 13g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz yukon gold, marchew, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. 284 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 10 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Powolna kuchenka gulasz z indyka z musztardą i warzywami korzeniowymi, Powolna Kuchenka Warzywa Korzeniowe Gulasz Kiełbasa, oraz Gulasz z indyka z warzywami korzeniowymi.
Instrukcje
1
Solić udka indyka i ustawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udo Z Indyka
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
1
Rozgrzać oliwę na dużej patelni na średnim ogniu przez minutę lub dwie. Osusz uda indyka ręcznikiem papierowym i ułóż je skórą w gorącym oleju na brązowo. Zmniejsz temperaturę do średniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udo Z Indyka
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Niech brązowieją dobrze, co najmniej 3-5 minut, przed obracaniem.
3
Nie tłocz patelni, mięso potrzebuje przepływu powietrza wokół niego, aby odpowiednio brązowieć. W razie potrzeby gotować indyka partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Woda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Gdy uda są rumiane, umieść je w powolnej kuchence lub piekarniku holenderskim.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
5
Podsmaż cebulę na patelni, gdy Indyk się rumiał, następnie dodaj je do powolnej kuchenki lub piekarnika holenderskiego.
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Ubijamy brązowy cukier, żółtą musztardę (na koniec przepisu rezerwujemy musztardę pełnoziarnistą), musztardę w proszku, chipotle i trochę soli. Gotować przez minutę i dodać sól do smaku. W zależności od tego, jak kwaśna jest musztarda, może być konieczne dodanie trochę cydru lub białego octu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorczyca Pełnoziarnista
Musztarda W Proszku
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Ocet Biały Destylowany
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka Oreo
8
Dodaj marchew i pasternak do garnka z indykiem i cebulą.
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Wlać sos na wszystko, aż płyn będzie około 3/4 drogi do boków indyka i warzyw. Zastrzegamy pozostały sos. Przykryć i dusić na niskim, lub przykryć i włączyć powolną kuchenkę na wysokim.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
10
Gotować w wolnej kuchence przez 4 godziny na wysokości lub w holenderskim piekarniku przez 1 godzinę na wolnym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
11
Dodać ziemniaki i trochę więcej sosu, jeśli masz jakieś. Przykryć i gotować kolejne 1-2 godziny w powolnej kuchence lub 30-45 minut w holenderskim piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
12
Z mięsa z indyka zdjąć skórę i kości: przed podaniem wyjąć kawałki indyka z garnka, zdjąć i wyrzucić kości i skórę, zwrócić kawałki indyka do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
13
Dodaj zielenie i musztardę: wymieszaj z zielenią musztardy, rukolą lub innymi zieleniami, których używasz. Wymieszać z musztardą pełnoziarnistą. Dostosuj przyprawy, dodając więcej soli, chipotle w proszku i musztardy do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorczyca Pełnoziarnista
Mielony Chipotle Chile Pieprz
Zielenina Musztardowa
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Piersi Z Kurczaka Z Rożna
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Gulasz w menu? Spróbuj sparować z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Możesz spróbować Pendulum Cabernet Sauvignon. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.