powitanie pierwszego mrozu: przyprawiona zupa z soczewicy z pieczonymi pomidorami

powitanie pierwszego mrozu: przyprawiona zupa z soczewicy z pieczonymi pomidorami
Need a danie główne bezglutenowe? powitanie pierwszego mrozu: przyprawiona zupa z soczewicy z pieczonymi pomidorami może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 3,12 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 813 kalorii, 71g białka, oraz 40 g tłuszczu. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz mieloną kolendrę, liście laurowe, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Ten przepis z odżywionej kuchni ma 1 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest niesamowite. Spróbuj Pieczone pomidory w Fontinie, Chude Pieczone Pomidory, oraz Pieczone Nadziewane Pomidory dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać soczewicę do dużej miski i przykryć gorącą wodą o dwa cale. Wymieszaj ocet, przykryj ręcznikiem kuchennym i pozwól soczewicy moczyć przez osiem do dwunastu godzin. Po moczeniu przez osiem do dwunastu godzin, spuść wodę i dobrze je spłucz.Rozgrzej piekarnik do 425 stopni Fahrenheita. Ułóż pomidory i bakłażana na blasze do pieczenia, skropić oliwą z oliwek i smażyć w temperaturze 425 stopni Fahrenheita przez około trzydzieści minut lub aż pomidory zaczną karmelizować.Rozpuścić ghee w garnku z ciężkim dnem i wymieszać z cebulą. Smażyć cebulę w ghee, aż zmięknie i stanie się przezroczysty, sześć do ośmiu minut, a następnie wymieszać musztardę, kminek i kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
SoczewicaSoczewica
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Do garnka wlać bulion z kurczaka na cebulę i wymieszać z namoczoną soczewicą. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica będzie miękka, o dwadzieścia minut. Gdy soczewica będzie miękka, wymieszaj z pieczonymi pomidorami i bakłażanem i kontynuuj gotowanie pod przykryciem przez kolejne dwadzieścia do dwudziestu pięciu minut.Po dwudziestu do dwudziestu pięciu minutach wyłączyć ogień, wymieszać jarmuż i przykryć. Pozostawić jarmuż do więdną pod w ogniu otoczenia zupy. Doprawić zupę do smaku nierafinowaną solą morską (patrz źródła), grubo zmielonym czarnym pieprzem i dodatkową oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny PieprzGrubo Zmielony Czarny Pieprz
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
SoczewicaSoczewica
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
JarmużJarmuż
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
TrudnośćEkspert
Gotowe W12 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn