Poważny Chleb Żytni
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 189 kalorii, 8G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 46 centów za porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 22 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 40 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, maślanki, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Chleb Owsiany (Maszyna Do Chleba/Wypiekacz Do Chleba).
Instrukcje
W misce miksera stojącego połączyć maślankę, drożdże instant, mąkę żytnią, mąkę owsianą,mąkę chlebową i gluten pszenny. Ugniataj na niskiej prędkości, aż mieszanina będzie gładka, około 10 minut. Nie będzie tak elastyczne jak ciasto pszenne, i będzie trochę lepkie.
Dodaj sól, oliwę z oliwek, sezam i kminek. Kontynuuj ugniatanie, aż składniki zostaną całkowicie włączone, o 5 minut dłużej. Przykryj miskę i odstaw na bok, aż ciasto podwoi się, około godziny.
Dostosuj stojak piekarnika do środkowego stojaka i rozgrzej piekarnik do 177° i posyp mąkę kukurydzianą na blasze do pieczenia. Mąka powierzchni roboczej i włączyć ciasto. Ciasto zagnieść krótko i uformować w kulkę.
Umieść piłkę, szew w dół, na przygotowanej blasze do pieczenia. Przykryć folią i odstawić do podwojenia rozmiaru, około 30 minut.
Wyjąć folię i piec, aż ciasto jest ładnie rumiane, o 35 protokół.
Wyjąć chleb z piekarnika i całkowicie ostudzić na stojaku przed krojeniem.