Poważnie włoski: Zuppa di Farro

Poważnie włoski: Zuppa di Farro
Przepis na poważnie włoski: Zuppa di Farro jest gotowa w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja zawiera 226 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis od Serious Eats ma 38 fanów. Jeśli masz pomidory śliwkowe, oliwę z oliwek, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zuppa di Farro (włoska zupa Farro), Zuppa Toscana: włoska zupa na, oraz Zuppa Toscańska Włoska Zupa Kiełbasowa.

Instrukcje

1
Umieścić farro w dużej misce i przykryć jedną kwartę zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarroFarro
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Niech farro moczyć przez dwie godziny, a następnie spuścić go, odrzucając wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarroFarro
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3
Rozgrzać olej w dużym garnku i dodać ząbek czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Niech czosnek skwierczy i gotować w oleju, aż zacznie się złocisty brąz, a następnie usunąć go.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
5
Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i pancettę do oleju, dobrze mieszając. Doprawić tę mieszankę szczyptą soli i wymieszać, smażyć na małym ogniu, aż cebula i pancetta zmiękną i staną się przezroczyste na brzegach. Wymieszać z ziołami i smażyć przez kolejną minutę. Nie pozwól, aby mieszanina brązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
6
Dodaj pomidory do garnka i wymieszaj, następnie dodaj farro, 4 szklanki wywaru i 1 szklankę wody. Doprowadzić mieszaninę do delikatnego gotowania na wolnym ogniu, a następnie przykryć zupę i obniżyć ogień. Gotuj zupę pod przykryciem przez 45 minut, mieszając co 10 do 15 minut. Gdy wilgoć się wchłania, dodaj więcej wywaru do garnka, filiżanki lub tak naraz, utrzymując ziarna luźne i zawieszone w cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie
FarroFarro
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Kiedy farro jest delikatny, zupa jest gotowy. Pozostawić do ostygnięcia na około 30 minut w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarroFarro
1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
8
Wyjąć około 2 szklanki zupy do pojemnika blendera i puree go gładko. Zmiksować przecieraną mieszaninę do zupy i w razie potrzeby dodać więcej bulionu. Zupa nie powinna być gęsta lub ponura, ale luźna i płynna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Przed podaniem odstawić zupę na ciepło, udekorować natką pietruszki, łyżką oliwy z oliwek i tarką z sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie
10
Resztki porady: przechowuj dodatkową zupę do trzech dni. Zupa będzie nadal wchłaniać wilgoć, gdy siedzi, więc być może będziesz musiał rozcieńczyć ją do odpowiedniej konsystencji z wodą lub dodatkowym zapasem przed przegrzaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie1/4 łyżeczki Pieprzu Cayenne W Proszku, Opcjonalnie
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Magazyn