Poulet de Provencal
Poulet de Provencal może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 232 kalorie, 30g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka oliwy z oliwek, zioła prowansalskie, musztarda dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak duszony z pomidorami i oliwkami (Poulet Provencal), Waterzooi de Poulet, oraz Poulet Basquaise.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Wymieszać 2 1/2 łyżki octu balsamicznego, musztarda Dijon, i czosnek w misce i wymieszać połówki piersi kurczaka w mieszaninie do Płaszcz.
Przenieść kurczaka z marynatą na patelni i gotować, obracając od czasu do czasu, aż kurczak nie jest już różowy wewnątrz, 5 do 8 minut na stronę.
Przełożyć kurczaka na półmisek i ogrzać.
Wlać 1/3 Puchar kurczaka bulion na patelni i mieszać do rozpuszczenia rumiane kawałki żywności z patelni. Gotować i mieszać szalotka i grzyby, aż grzyby będą miękkie, o 5 protokół. Wymieszać 1/3 szklanki wywaru z kurczaka, herbes de Provence i 1 1/2 łyżeczki octu balsamicznego. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby będą Ciemnobrązowe, około 2 minut.
Powrót piersi z kurczaka na patelni i top każdy z 1/2 plaster sera provolone. Przykryć patelnię i niech topi się ser; podawać z grzybami.