Potpie Z Indyka

Potpie Z Indyka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Potpie z indyka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 499 kalorii, 34g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 12 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, ziemniaki, grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest super. Spróbuj Potpie Z Indyka, Potpie Z Indyka, oraz Potpie Z Indyka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Posiekany por dobrze umyć w misce z zimną wodą, mieszając, a następnie wyjąć i dobrze osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Doprowadzić wszystkie składniki do wrzenia w rondlu 4-do 5-quart, odtłuszczanie piany, następnie zmniejszyć ogień i delikatnie dusić, częściowo przykryte, aż zredukowane do około 4 filiżanek, o 1 1/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wywar przelać przez duże sito do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Przełożyć indyka na deskę do krojenia do ostygnięcia. Wyrzucić Pozostałe ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Gdy mięso jest wystarczająco chłodne do obsługi, grubo rozdrobnić z kości, odrzucając skórę, i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
MięsoMięso
1
Wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą, masło i sól w misce opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsuj w robocie kuchennym), aż większość mieszanki będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek z mniej więcej grudkami masła o wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Skropić równomiernie 3 łyżkami lodowatej wody i delikatnie wymieszać widelcem (lub impulsem w procesorze), aż do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Wyciśnij małą garść: jeśli nie trzyma się razem, dodaj więcej wody z lodem, 1 łyżkę na raz, mieszając (lub pulsując) aż do momentu włączenia, a następnie ponownie przetestuj. (Nie przepracuj, bo ciasto będzie trudne.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Wymieszać na lekko posypaną mąką powierzchnię i podzielić na 2 porcje. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję raz lub dwa razy ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zbierz ciasto razem ze skrobakiem i naciśnij w kulkę, a następnie spłaszczyć na 3-calowy dysk. Schłodzić ciasto, zawinięte szczelnie w folię, aż będzie twarde, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni heavy nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie podsmażyć cebulę, marchew, i seler, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać grzyby, ziemniaki, czosnek i podsmażyć, mieszając, aż warzywa będą chrupiące-miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
GrzybyGrzyby
ZiemniakZiemniak
CzosnekCzosnek
3
Wyjąć z ognia i wymieszać z indykiem, groszkiem i tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
TymianekTymianek
GrochGroch
4
Przenieś nadzienie do szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia o pojemności od 3 do 31/2 kwarty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Podgrzać wywar w rondlu 2-do 3-litrowym na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Przenieść około 1/2 szklanki gorącego wywaru do małej miski i ubić w mące, sól i pieprz, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
StadoStado
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Wymieszać mąkę z pozostałym wywarem i gotować, aż lekko zgęstnieje, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Polać sosem nadzieniem w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
9
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Rozwałkuj ciasto na około 10-przez 7-calowy owal na lekko posypanej mąką powierzchni z lekko posypanym wałkiem do ciasta, a następnie umieść nad nadzieniem i przyciąć nadmiar ciasta równo z krawędzią naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
11
Posmaruj białkiem jajka, a następnie piecz, aż wypełnią się pęcherzyki i skórka będzie złota, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Przełożyć do stojaka i lekko ostudzić, około 10 minut.

Składniki

0warzywo (np. szpinak)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew grubo posiekanamarchew grubo posiekana21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchewki, połówki wzdłuż i pokroić na kawałki o grubości 1/4 calamarchewki, połówki wzdłuż i pokroić na kawałki o grubości 1/4 cala2(mequite, hikora lub olcha)żeberka selera grubo posiekaneżeberka selera grubo posiekane1żeberka selera, połówki wzdłuż i pokrojone na kawałki 1/2 calażeberka selera, połówki wzdłuż i pokrojone na kawałki 1/2 cala1łyżka czerwony ocet winnybiałko jajabiałko jaja591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna1porcja startego parmezanudrobno posiekany świeży tymianekdrobno posiekany świeży tymianek2ząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane2ząbki czosnku, rozbiteząbki czosnku, rozbite3Spód: okruszki z herbatników grahamwoda lodowawoda lodowa1( bakłażany)por grubo posiekanypor grubo posiekany283papryka habanerogrzyby przycinane i ćwiartowane wzdłużniegrzyby przycinane i ćwiartowane wzdłużnie1porcja startego parmezanusteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1( bakłażany)1-1/2 łyżeczki mielonego czosnku GOYA® lub 3 ząbki świeżego czosnku, drobno posiekane1-1/2 łyżeczki mielonego czosnku GOYA® lub 3 ząbki świeżego czosnku, drobno posiekane2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegroszek mrożony, rozmrożonygroszek mrożony, rozmrożony227papryka habaneroziemniaki gotowane, obrane i pokrojone w 1/2 calaziemniaki gotowane, obrane i pokrojone w 1/2 cala1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala567papryka habanerociemne części indyka (1 noga i 1 udo)ciemne części indyka (1 noga i 1 udo)1Turecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowegoTurecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowego2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone3Spód: okruszki z herbatników grahammąka kukurydziana żółta (najlepiej mielona; nie Gruba)mąka kukurydziana żółta (najlepiej mielona; nie Gruba)
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia45
Magazyn