Potpie Z Indyka

Potpie Z Indyka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Potpie z indyka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 499 kalorii, 34g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 12 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, ziemniaki, grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest super. Spróbuj Potpie Z Indyka, Potpie Z Indyka, oraz Potpie Z Indyka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Posiekany por dobrze umyć w misce z zimną wodą, mieszając, a następnie wyjąć i dobrze osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Doprowadzić wszystkie składniki do wrzenia w rondlu 4-do 5-quart, odtłuszczanie piany, następnie zmniejszyć ogień i delikatnie dusić, częściowo przykryte, aż zredukowane do około 4 filiżanek, o 1 1/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wywar przelać przez duże sito do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Przełożyć indyka na deskę do krojenia do ostygnięcia. Wyrzucić Pozostałe ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Gdy mięso jest wystarczająco chłodne do obsługi, grubo rozdrobnić z kości, odrzucając skórę, i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
MięsoMięso
1
Wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą, masło i sól w misce opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsuj w robocie kuchennym), aż większość mieszanki będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek z mniej więcej grudkami masła o wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Skropić równomiernie 3 łyżkami lodowatej wody i delikatnie wymieszać widelcem (lub impulsem w procesorze), aż do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Wyciśnij małą garść: jeśli nie trzyma się razem, dodaj więcej wody z lodem, 1 łyżkę na raz, mieszając (lub pulsując) aż do momentu włączenia, a następnie ponownie przetestuj. (Nie przepracuj, bo ciasto będzie trudne.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Wymieszać na lekko posypaną mąką powierzchnię i podzielić na 2 porcje. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję raz lub dwa razy ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zbierz ciasto razem ze skrobakiem i naciśnij w kulkę, a następnie spłaszczyć na 3-calowy dysk. Schłodzić ciasto, zawinięte szczelnie w folię, aż będzie twarde, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni heavy nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie podsmażyć cebulę, marchew, i seler, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać grzyby, ziemniaki, czosnek i podsmażyć, mieszając, aż warzywa będą chrupiące-miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
GrzybyGrzyby
ZiemniakZiemniak
CzosnekCzosnek
3
Wyjąć z ognia i wymieszać z indykiem, groszkiem i tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
TymianekTymianek
GrochGroch
4
Przenieś nadzienie do szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia o pojemności od 3 do 31/2 kwarty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Podgrzać wywar w rondlu 2-do 3-litrowym na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Przenieść około 1/2 szklanki gorącego wywaru do małej miski i ubić w mące, sól i pieprz, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
StadoStado
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Wymieszać mąkę z pozostałym wywarem i gotować, aż lekko zgęstnieje, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Polać sosem nadzieniem w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
9
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Rozwałkuj ciasto na około 10-przez 7-calowy owal na lekko posypanej mąką powierzchni z lekko posypanym wałkiem do ciasta, a następnie umieść nad nadzieniem i przyciąć nadmiar ciasta równo z krawędzią naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
11
Posmaruj białkiem jajka, a następnie piecz, aż wypełnią się pęcherzyki i skórka będzie złota, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Przełożyć do stojaka i lekko ostudzić, około 10 minut.

Składniki

0Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew grubo posiekanamarchew grubo posiekana21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchewki, połówki wzdłuż i pokroić na kawałki o grubości 1/4 calamarchewki, połówki wzdłuż i pokroić na kawałki o grubości 1/4 cala2(mequite, hikora lub olcha)żeberka selera grubo posiekaneżeberka selera grubo posiekane1żeberka selera, połówki wzdłuż i pokrojone na kawałki 1/2 calażeberka selera, połówki wzdłuż i pokrojone na kawałki 1/2 cala1łyżka czerwony ocet winnybiałko jajabiałko jaja591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna11 łyżka suszonego oreganodrobno posiekany świeży tymianekdrobno posiekany świeży tymianek2ząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane2ząbki czosnku, rozbiteząbki czosnku, rozbite32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuwoda lodowawoda lodowa1( bakłażany)por grubo posiekanypor grubo posiekany283opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgegrzyby przycinane i ćwiartowane wzdłużniegrzyby przycinane i ćwiartowane wzdłużnie11 łyżka suszonego oregano1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1( bakłażany)3 szklanki wiórków dębowych lub orzechowych lub 6 dużych kawałków namoczonych w zimnej wodzie przez co najmniej 1 godzinę i maksymalnie 4 godziny3 szklanki wiórków dębowych lub orzechowych lub 6 dużych kawałków namoczonych w zimnej wodzie przez co najmniej 1 godzinę i maksymalnie 4 godziny2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegroszek mrożony, rozmrożonygroszek mrożony, rozmrożony227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeziemniaki gotowane, obrane i pokrojone w 1/2 calaziemniaki gotowane, obrane i pokrojone w 1/2 cala1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych567opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeciemne części indyka (1 noga i 1 udo)ciemne części indyka (1 noga i 1 udo)1Turecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowegoTurecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowego22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolonemasło niesolone32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumąka kukurydziana żółta (najlepiej mielona; nie Gruba)mąka kukurydziana żółta (najlepiej mielona; nie Gruba)
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia45
Magazyn