Potaż z soczewicy ze szpinakiem i jogurtem
Potaż z soczewicy ze szpinakiem i jogurtem to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 175 kalorii. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz cebulę, sól, mieloną kurkumę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Kremowy Szpinak Potage, Szpinak z ciecierzycą, oraz Paszteciki z soczewicy z sałatą i jogurtem.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i następne 7 składników (cebula przez liść laurowy); gotować 10 protokół.
Dodać wodę i soczewicę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut.
Dodaj szpinak, bulgur, jęczmień, i ciecierzyca; gotować 1 minutę.
Zdjąć z ognia i wyrzucić liść laurowy. Przykryć mieszaninę i odstawić na 15 minut.
Łyżka jogurtu na kilku warstwach wytrzymałych ręczników papierowych, rozprzestrzeniając się do grubości 1/2 cala. Przykryć jogurt dodatkowymi ręcznikami papierowymi i odstawić na 5 minut. Zeskrobać jogurt do miski za pomocą gumowej szpatułki.
Odsączony jogurt podawać z potażem.