Pot-pieczone przyprawy miód soja wieprzowina
Pot-pieczone przyprawy miód soja wieprzowina zajmuje około 2 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.04 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 95 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 33 smakoszy i kucharzy. Mieszanka, jasny miód, kurczak bulion, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 35%. Spróbuj Polędwica wieprzowa pieczona miodowo-sojowa, Polędwiczki Wieprzowe Z Miodem Sojowym, oraz Kotlety Wieprzowe Miodowo-Sojowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grilla do nagrzania. W międzyczasie odetnij jak najwięcej widocznego tłuszczu z górnej części stawu, a także przyciąć spód wszelkich płatów mięsa. Neaten krawędzie.
Posmarować 2 łyżkami oleju, doprawić, a następnie umieścić w prażonej puszce. Brązowy pod grillem przez 10 minut z każdej strony. Rozgrzej piekarnik do 170C / Gaz 3 / wentylator 150C.
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oleju w rondlu i podsmażyć marchew, cebulę i seler na dużym ogniu przez około 10 minut, aż ładnie karmelizowane. Wymieszać w proszku pięć przypraw i miód. Gotować jeszcze przez minutę.
Wlać sos sojowy i wino i gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 10 protokół. Następnie dodaj bulion i gotuj jeszcze przez 2-3 minuty. Doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Gorącą marynatę zalać mięsem w blaszce do pieczenia i przykryć wierzch papierem maślanym lub mokrym papierem tłuszczowym. Piecz przez 2 -3 godziny, aż mięso będzie bardzo miękkie po przekłuciu widelcem. W marynacie pozostawić mięso do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Zeskrobać warzywa z wierzchu mięsa, następnie umieścić mięso na tacy i umieścić deskę na wierzchu. Zważyć ciężarami lub dużymi puszkami i schłodzić przez noc. Przecedzić marynatę i schłodzić go zbyt nie martw się, jeśli nie wygląda bardzo efektowne w tej chwili, będzie wyglądać lepiej.
Gotową do uzupełnienia potraw, pokroić wieprzowinę w poprzek ziarna na OK.2cm szerokości.
Przeciąć każdą poprzeczkę rashera na pół.
Rozgrzać trochę oleju na nieprzywierającej patelni, aż będzie ładnie i gorąco, a następnie smażyć kawałki wieprzowiny partiami przez około 5 minut z każdej strony, aż się karmelizuje, łyżki nad zarezerwowaną marynatą, aby gotować do błyszczącej glazury. Ponieważ każda partia jest gotowana, przykryj wieprzowinę i utrzymuj ją w cieple.
Na koniec każdą pozostałą marynatę można lekko spieprzyć na sos do serwowania (będzie tylko trochę na mżawkę). Wybierz lekki owocowy czerwony, taki jak francuski grenache (garnacha w Hiszpanii) lub semillon z Australii lub Chile, aby służyć z tym daniem.