Posset cytrynowy z cukrowo-migdałowym ciastem
Przepis cytrynowy posset z cukrowo-migdałowym kruchym chlebem można zrobić w mniej więcej 1 godzinę i 5 minut. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.46 za porcję. Ta przystawka ma 891 kalorii, 8G białka, oraz 63g tłuszczu na porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Jeśli masz podwójną śmietanę, zmielony ryż, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 40 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co jest raczej złe. Lemon Posset, Lime And Lemon Posset, oraz Lime and Lemon Posset są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Śmietanę włożyć do dużego rondla z cukrem i delikatnie podgrzać, mieszając, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do duszenia i bąbelki na 1 min. Wyłączyć ogień i wymieszać ze skórką z cytryny i sokiem. Podzielić na garnki lub miski, schłodzić do temperatury pokojowej, następnie ostrożnie przykryć i schłodzić przez co najmniej 3 godziny lub do 24 godzin.
Aby przygotować kruche pieczywo, Rozgrzej piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Whizz masło i mąkę razem w robocie kuchennym, aż nie grudki masła pozostają (lub wcierać razem opuszkami palców). Wrzucić do miski i wymieszać z cukrem, zmielonym ryżem i migdałami. Wyłożyć podstawę kwadratowej blachy o średnicy około 22 cm pergaminem do pieczenia. Wlej mieszaninę i mocno ją dociśnij, czyniąc ją tak płaską, jak to tylko możliwe. Pogłębiać z większą ilością cukru i piec przez 25-30 minut, aż blady złoty. Chłodny w puszce.
Kruche pieczywo pokroić na kawałki i podawać z possetami i małymi łyżeczkami.