Posiekany stek z pieczarkami sos cebulowy
Posiekany stek i pieczarkowy sos cebulowy może być tylko sosem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.31 za porcję. Jedna porcja zawiera 500 kalorii, 25g białka, oraz 32G tłuszczu. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, polędwicę wołową mieloną, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest dobre. Podobne przepisy to Stek Hamburger z pieczarkami i sosem cebulowym, Stek Salisbury z pieczarkami i sosem cebulowym, oraz Stek Hamburger Ze Słodkim Sosem Cebulowo-Grzybowym.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Połączyć mieloną wołowinę, jajko, Worcestershire, szalotka, czosnek, pietruszka, musztarda mielona, bułka tarta, mąka, i sól i pieprz, do smaku, w dużej misce. Uformuj mieszaninę na 6 owalnych pasztetów o równej wielkości i odstaw na talerz.
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i dodaj olej rzepakowy i masło. Gdy masło pianki dodać paszteciki i brązowy, o 3 do 4 minut na stronie.
Przenieść paszteciki do 13 przez 9-calowe naczynie do pieczenia.
Odcedzić cały tłuszcz z patelni, ale pozostawić wszelkie rumiane kawałki.
Odstawić patelnię na średnie ciepło i roztopić masło do sosu.
Dodać grzyby, cebulę i tymianek, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem do smaku. Gotować, mieszając rzadko, aż grzyby są lekko rumiane i miękkie, o 4 protokół.
Posypać mąką i wymieszać aż do całkowitego włączenia. Mieszać od czasu do czasu, aż mąka jest lekko tosty, o 3 protokół.
Dodaj brandy i wymieszać, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna patelni. Powoli wlewamy wywar i mieszamy, aż będzie gładki.
Niech mieszanina dojść do wrzenia i gotować, aż sos jest zmniejszona i zagęszczony, o 8 protokół.
Posmakuj i w razie potrzeby dodaj sól i świeżo zmielony czarny pieprz. Dużo pieprzu jest dobre w tym naczyniu!
Wlać sos na paszteciki w naczyniu do pieczenia i przykryć folią aluminiową.
Piec, aż mięso będzie miękkie i lekko różowe w środku, około 20 minut.
Wyjąć naczynie z piekarnika i podawać.