Posiekana Wątróbka

Posiekana Wątróbka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj posiekanej wątroby. Jedna porcja zawiera 187 kalorii, 18g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cebuli, rosół z kurczaka, sól i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Posiekana Wątróbka, Posiekana Wątróbka, oraz Posiekana Wątróbka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jajka ugotować na twardo przez 10 minut, odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Na dużej patelni delikatnie ugotować cebulę w oleju (lub schmaltz), aż będzie miękka i złocista. Zwiększyć ogień, dodać wątróbki i mieszać przez kilka sekund, aby wchłonąć smak cebuli.Albo wlać mieszaninę do robota kuchennego i przetworzyć na grubą lub gładką pastę z gribenes (jeśli używasz), lub przepuścić mieszaninę przez staromodny Młynek. Scoopinto miska. Jajka zetrzyj na grubej tarce i dodaj do miski, zachowując niewielką ilość startego jajka do dekoracji. Pietruszkę wymieszać i delikatnie złożyć. Zwilżyć mieszaninę winem, brandy lub bulionem z kurczaka i doprawić do smaku solą i papryką. Przykryć folią i schłodzić do czasu potrzebnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
SchmaltzSchmaltz
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TarkaTarka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Podawać w miareczkach na osobnych płatkach posypanych odrobiną startego jajka i papryki na kolor i obfite kawałki świeżego
Składniki, których będziesz potrzebować
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
3
Piątkowa chałka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChałaChała
4
Aby gribenes i schmaltz
Składniki, których będziesz potrzebować
SchmaltzSchmaltz
5
Usuń zapasowy tłuszcz z surowego kurczaka i umieść na patelni. (Zwykle na szyi znajduje się grudkowaty tłuszcz, przynajmniej u starszego ptaka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodaj 1 szklankę (8 uncji) margaryny bezmlecznej, 1 łyżeczkę soli i 1 dużą cebulę (ze skórką pozostawioną w celu wzmocnienia złotego koloru).
Składniki, których będziesz potrzebować
¼ Czubatej Szklanki Mąki¼ Czubatej Szklanki Mąki
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
7
Usuń skórę z kurczaka, pokrój na małe kawałki i dodaj do patelni. Ustawić na bardzo małym ogniu i gotować przez 1 1/2-2 godziny, aż cały tłuszcz zostanie delikatnie usunięty ze skóry kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Usuń skórę z patelni i odcedzić na ręcznikach papierowych do formgribenes lub trzeszczenie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Wlać tłuszcz (schmaltz)do wytrzymałego szklanego naczynia i przechowywać w lodówce do czasu potrzebnego*. Gdy tłuszcz ostygnie, bogata galaretka zbierze się na dnie naczynia.Galaretka ta stanowi pyszną bazę do zupy lub sosów.
Składniki, których będziesz potrzebować
SchmaltzSchmaltz
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Całkowicie Ugotowana Wędzona Kiełbasa Johnsonville®, Pokrojona W KostkęCałkowicie Ugotowana Wędzona Kiełbasa Johnsonville®, Pokrojona W Kostkę
10
* Tłuszcz (schmaltz) będzie przechowywać do 6 tygodni w lodówce. Przechowuj gribenesw lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
SchmaltzSchmaltz
11
Z tradycyjnej kuchni żydowskiej: ponad 150 nostalgicznych i współczesnych przepisów Ruth Joseph i Simon Round. Tekst © 2012 Ruth Joseph i Simon Round; Zdjęcia © 2012 Isobel. Wydany w 2013 roku przez Kyle Books, nakładem Kyle Cathie Limited.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia49
Magazyn