Portugalska zupa z kurczaka II
Zupa z kurczaka po portugalsku II może być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji dań głównych. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 220 kalorii , 22 g białka i 6 g tłuszczu . Za 1,87 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup liście mięty, pietruszkę, miętę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest idealny na zimę . Ten przepis podoba się 24 smakoszom i kucharzom. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 61% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy znajdziesz w przepisach Caldo Verde - portugalska zupa z jarmużu , My Sister's Soup: kremowa zupa z dyni curry i kalafiora oraz Ang Chow Chicken Soup With Preserved Mustard Leaf .
Instrukcje
W dużym rondlu gotuj w bulionie pierś kurczaka z cebulą, pietruszką, skórką z cytryny i gałązką mięty, aż będzie gotowa, około 35 minut.
Wyjmij pierś, ostudź, a następnie oddziel mięso i pokrój w julienne.
Odcedź wywar, wlej go z powrotem do garnka i doprowadź do wrzenia.
Dodaj makaron i posiekaną miętę. Dopraw do smaku solą i białym pieprzem.
Podgrzewaj, aż makaron będzie ugotowany al dente.
Zdjąć z ognia, dodać sok z cytryny i julienne z kurczaka. Wlać do talerzy zupy i posypać plasterkiem cytryny i listkiem mięty.