Portugalska zupa z kurczaka II

Portugalska zupa z kurczaka II
Zupa z kurczaka po portugalsku II może być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji dań głównych. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 220 kalorii , 22 g białka i 6 g tłuszczu . Za 1,87 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup liście mięty, pietruszkę, miętę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest idealny na zimę . Ten przepis podoba się 24 smakoszom i kucharzom. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 61% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy znajdziesz w przepisach Caldo Verde - portugalska zupa z jarmużu , My Sister's Soup: kremowa zupa z dyni curry i kalafiora oraz Ang Chow Chicken Soup With Preserved Mustard Leaf .

Instrukcje

1
W dużym rondlu gotuj w bulionie pierś kurczaka z cebulą, pietruszką, skórką z cytryny i gałązką mięty, aż będzie gotowa, około 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Wyjmij pierś, ostudź, a następnie oddziel mięso i pokrój w julienne.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Odcedź wywar, wlej go z powrotem do garnka i doprowadź do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Dodaj makaron i posiekaną miętę. Dopraw do smaku solą i białym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Podgrzewaj, aż makaron będzie ugotowany al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
6
Zdjąć z ognia, dodać sok z cytryny i julienne z kurczaka. Wlać do talerzy zupy i posypać plasterkiem cytryny i listkiem mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn