Portobello-Puree Warstwowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj Puree z Portobello. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 160 kalorii, 8G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.11 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Mieszanka, papryka, oliwa z oliwek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak Portobello z puree z czerwonych ziemniaków, Tłuczone Ziemniaki Garlicky Z Sosem Portobello, oraz Warstwowe puree ziemniaczane z Duxelles.
Instrukcje
Ziemniaki umieścić w rondlu i przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub do miękkości; drenaż, zastrzegając 1/2 szklanki płynu do gotowania. Ziemniaki schłodzić i obrać; zacieru.
Dodaj zarezerwowany płyn do gotowania, maślankę, 3/4 łyżeczki soli, gałkę muszkatołową i 1/8 łyżeczki pieprzu i ubijaj ze średnią prędkością miksera, aż będzie gładka.
Roztopić masło w średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek, i smażyć 2 protokół.
Dodać grzyby i gotować 2 minuty, bez mieszania. Gotować, aż płyn prawie odparuje (około 4 minut), często mieszając.
Wyjąć z ognia i wymieszać w 1/4 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki pieprzu i bazylii.
Rozprowadzić jedną trzecią mieszaniny ziemniaków na dnie 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia lub 2-ćwiartkowego naczynia do zapiekania pokrytego natryskiem do gotowania.
Połowę mieszaniny grzybów rozprowadzić na mieszaninie ziemniaków; powtórzyć warstwy, kończąc mieszaniną ziemniaków.
Wierzch posypać serem i papryką; skropić olejem.
Piec w temperaturze 375 przez 25 minut.