Por Vinaigrette

Por Vinaigrette
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać porów Vinaigrette spróbować. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 238 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, oliwę z oliwek, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pory gotowane na parze w Vinaigrette {poireaux Vinaigrette}, Por Vinaigrette, oraz Pory W Vinaigrette dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 218°. przyciąć ciemnozielone wierzchyz porów, pozostawiając koniec korzenia nienaruszony.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Usunąć zewnętrzną warstwę. Począwszy od 1" powyżej rootend, połówki porów wzdłuż. Umyć pory, upewniając się, aby oczyścić cały piasek z pomiędzy warstwami. Suszyć lekko na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Rozgrzać 1 łyżkę oleju i masła w dużej, głębokiej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać pory, doprawić solą i pieprzem, i gotować, obracając od czasu do czasu, aż światło rozjaśni się w miejscach, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PorPor
5
Dodaj winęi gotuj, aż prawie cała ciecz zostanie wchłonięta, 3-4 minuty.
6
Dodaj 1 szklankę wody, ciecierzycę, tymianek i 1/2 łyżeczki soli. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
TymianekTymianek
WodaWoda
SólSól
7
Przenieść patelnię do piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
8
Piec, aż pory się skończą, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
W międzyczasie ubij 1 łyżkę pietruszki, Dijonmustard, ocet i pozostałe 2 łyżki olejuw małej misce. Doprawić winegret do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
VinaigretteVinaigrette
Pietruszka-naćPietruszka-nać
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Przełożyć pory na talerz, skropić winegretem, na wierzch jajka i przybrać pozostałą 1 łyżką natki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PorPor
JajkoJajko
11
W porcji: 137 kalorii, 11 gramów tłuszczu, 7 gramów węglowodanów
12
Bon Appétit
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn