Popcorn z maślanym rumem i żurawiną
Przepis maślany Rum i żurawinowy Popcorn może zaspokoić Amerykańskie pragnienie w około 1 godzina i 10 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Na 60 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz masło, żurawinę, ziarna popcornu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Lody Popcorn Z Masłem, Maślany Popcorn Creme Brulee, oraz Maślany Popcorn Crunch Brownies dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żurawinę i rum Połącz w małej misce i odstaw do namoczenia na 1 godzinę.
Rozgrzać olej w dużym głębokim garnku na średnim ogniu przez 1 do 2 minut.
Umieść 4 do 5 ziaren popcornu w garnku i przykryj garnek. Gdy tylko usłyszysz trzask ziaren, włóż resztę ziaren do garnka, przykryj i delikatnie potrząśnij garnkiem w tę iz powrotem nad palnikiem. Jądra zaczną pękać od razu.
Kontynuuj delikatnie przesuwać garnek tam iz powrotem nad palnikiem, aż popping ustąpi, 2 do 3 minut dłużej. Gdy nie słychać już trzaskających ziaren, wyjmij garnek z ognia.
Przenieść popcorn z garnka i do dużej brązowej papierowej torby i odstawić.
Wytrzyj garnek papierowym ręcznikiem, aby usunąć wszelkie nieoprawione ziarna. Odstawić garnek na mały ogień, następnie dodać masło. Mieszaj, aż masło całkowicie się rozpuści. Gdy masło stopi się, Dodaj żurawinę i rum do garnka i wymieszaj, aby połączyć. Nadal gotować na małym ogniu przez 1 minutę dłużej.
Mieszankę żurawinową wlać do papierowej torby z popcornem.
Posypać solą i cukrem, zgniatać torebkę i energicznie wstrząsać, aż popcorn będzie równomiernie pokryty masłem i przyprawami.
Przenieść zawartość worka do dużej miski i podawać natychmiast.