Pomidory z Burratą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pomidorów z Burratanem. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 2,93 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 240 kalorii, 14g białka, oraz 23G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, burratę, parmigiano-reggiano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Pomidory z Burratą, Fettuccine z Podsmażonymi pomidorami, szpinakiem i Burratą, oraz Chleb grillowany z Pesto, Burratanem i pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 325 stopni.
Rozłóż orzeszki piniowe na blasze do pieczenia i tosty w piekarniku przez 8 do 10 minut, aż lekko rumiane.
Za pomocą moździerza i tłuczku sproszkuj orzeszki piniowe, czosnek, bazylia, pietruszka i sól na gładką pastę. Powoli skropić w oliwie z oliwek i dodać Parmigiano-Reggiano, dobrze mieszając do włączenia. Tuż przed podaniem doprawiamy sokiem z cytryny i dodatkową solą do smaku. Odstawić. Daje 3/4 filiżanki.Sałatka
Pomidory pokroić na kawałki wielkości kęsa. Zmieniaj rozmiary i kształty w zależności od kształtu każdego pomidora, aby uzyskać wiele odmian, niektóre plastry, niektóre kawałki, małe winogrona lub wiśnie pozostawione w całości. Ułóż pomidory na półmisku.
Obficie posypać solą i czarnym pieprzem.
Za pomocą ostrego noża wykonaj małe nacięcie w kształcie litery x na górze piłki buratta. Delikatnie odkleić skórę, aby odsłonić miękkie wnętrze.
Na środku pomidorów ułożyć ser.
Pomidory skropić reserved pesto, udekorować serem więcej oliwy z oliwek, sól i pieprz i podawać natychmiast.