Pomidory nadziewane ryżem: Yemistes Domates Me Rizi
Pomidory nadziewane ryżem: Yemistes Domates Me Rizi może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 276 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, sól i pieprz, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Chorwacki Rizi-Bizi (ryż i zielony groszek), Nadziewane pomidory z ryżem, oraz Pomidory Nadziewane Ryżem.
Instrukcje
Odciąć wierzch pomidorów i oczyścić całą miąższ pozostawiając około 1/2-cala grubą skórę. Miąższ rezerwowy.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Na patelni saute, rozgrzać masło i dodać posiekaną cebulę na patelni. Gotować, aż cebula będzie złoty kolor, i dodać czosnek.
Dodać miąższ z pomidorów i wymieszać z ryżem.
Dodać 1/4 szklanki oliwy z oliwek i trochę wody i gotować na wolnym ogniu przez około 5 minut.
W razie potrzeby dodaj więcej wody. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać pietruszkę, orzeszki piniowe i miętę.
Napełnij pomidory i posyp wierzch startym Kasseri i mżawką pozostałej oliwy z oliwek.
Umieść w naczyniu do pieczenia z 1/2 cala wody na dnie i piec przez 1 godzinę.