Pomidorki koktajlowe z oliwkami
Pomidorki koktajlowe z oliwkami to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 95 kalorii. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka pieprzu, rozmarynu, pomidorów winogronowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczone pomidory Cherry z oliwkami i muszkami, Pomidorki koktajlowe zawinięte w Prosciutto z oliwkami, oraz Makaron z pomidorkami koktajlowymi, oliwkami i fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż olej o smaku czosnkowym i rozmaryn do nieprzywierającego, grubego DNA wok (lub szerokiej, ciężkiej patelni), który ma pokrywkę; rozgrzać na małym lub średnim ogniu, pozwalając rozmaryn skwierczeć pachnąco, przez 30seconds.
Dodaj pomidory wiśniowe( lub winogronowe); gotuj, delikatnie mieszając, aż pomidory zaczną zmiękać i sączyć lepkie soki, około 1 1/2 minuty.
Dodaj wermut i doprowadzić do bańki. Zacisnąć na pokrywce i gotować 1 minutę dłużej.
Zdjąć pokrywkę i wymieszać z oliwkami.
Niech bańki odkryte, aż soki zmniejszyć trochę, o 1 minutę dłużej. Natkę pietruszki wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wlać do rozgrzanego naczynia i odstawić 10 minut, aby soki zagęścić i smaki, aby łagodny.
Posypać pozostałą pietruszką i podawać.