Pomidor, Scallion i Peanut Pulao (Pilaf)

Pomidor, Scallion i Peanut Pulao (Pilaf)
Pomidor, Scallion i Peanut Pulao (Pilaf) wymaga około 40 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 447 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.29 za porcję. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ten przepis jest lubiany przez 17 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz strąki kardamonu, orzeszki ziemne, cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 71%. Spróbuj Pomidor, Scallion i Peanut Pulao (Pilaf), warzywa pilaf lub warzywa pulao, jak zrobić pilaf w stylu azjatyckim, oraz Basmati ryż i groch Pilaf (groch Pulao) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umyj ryż. Jest to jeden z najważniejszych kroków w tworzeniu delikatnego pulao, w którym każde ziarno ryżu jest oddzielone od drugiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
RyżRyż
2
Wlać ryż do dużej miski i napełnić świeżą wodą. Delikatnie umyć ryż, przesuwając rękę przez ryż bez łamania ziaren. Woda będzie dymna.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wylać wodę i ponownie napełnić miskę. Umyć, osuszyć i powtórzyć 3 lub 4 razy, aż woda będzie czysta. Myjąc ryż w ten sposób, po prostu usunąłeś nadmiar skrobi z ryżu, aby ziarna nie sklejały się razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkrobiaSkrobia
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
W holenderskim piecu na średnim ogniu, ogrzać olej rzepakowy, aż się połyskuje, ale nie pali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
5
Dodaj kardamon, cynamon i goździki-powinny skwierczeć, gdy trafią w olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
CynamonCynamon
GoździkiGoździki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Smaż delikatnie, aż ich drzewiaste aromaty unoszą się w nozdrzach.
7
Dodaj imbir-pasta czosnkowa i posiekane szalotki i saute 1 minutę lub tak, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Czosnkowa ImbirowaPasta Czosnkowa Imbirowa
Zielona CebulaZielona Cebula
8
Dodaj ryż do garnka, doprawić solą, i saute delikatnie, aż ziarna nie sklejają się już i ryż okazuje przezroczyste, o 2 protokół. Powinieneś również zacząć czuć delikatny aromat basmati. Ten zapach zawsze przypomina mi mamę!
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Dodaj puszkę pomidorów i wymieszaj. Gotować około 2 minut, aby pozbyć się nadmiaru płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
10
Dodać wodę i sól i podgrzać tak, aby zawartość garnka się zagotowała. Następnie zmniejsz temperaturę tak nisko, jak to tylko możliwe, nałóż pokrywkę i gotuj przez 15 minut. Nie zdejmuj pokrywy podczas tego procesu! Po upływie 15 minut oprzyj się pokusie ponownego zdejmowania pokrywki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
11
Niech siedzieć 5 minut od ciepła. To będzie parować ryż i daje ładne, puszyste pulao.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
12
Zakończyć z mąki orzeszków ziemnych i posypanie zieleni scallion i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
13
Wrzuć czosnek, imbir i olej rzepakowy do mini - robot kuchenny i puść, aż utworzy pół-gładką pastę. Nadal będą tam malutkie kawałki, ale ogólnie powinno to przypominać pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
14
Zapisz to, czego nie używasz w małym szklanym słoiku. Powinien trwać w lodówce przez 2 do 3 tygodni. To pyszny dodatek do marynat, sosów do makaronów, sosów do smażenia, przepisów na powolną kuchenkę, sosu itp. Zawsze mieliśmy słoik takich rzeczy w lodówce, kiedy dorastaliśmy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MakaronyMakarony
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn