Pomidor i parmezan Focaccia z karmelizowaną cebulą
Pomidor i parmezan Focaccia z karmelizowaną cebulą może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na chleb. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 146 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz parmezan, bazylię, ciepłą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Herbed Focaccia z karmelizowaną cebulą i oliwkami, Focaccia z karmelizowaną cebulą, gruszką i serem pleśniowym, oraz Focaccia z karmelizowaną cebulą, gruszką i serem pleśniowym.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, połącz pierwsze 4 składniki w dużej misce, mieszając, aby rozpuścić drożdże; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 2 1/2 szklanki mąki, mąki kukurydzianej, i 1 łyżeczka soli do mieszaniny drożdży; dobrze wymieszać, aby połączyć. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 10 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę i 30 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Aby przygotować polewę, podgrzej 1 łyżkę oleju na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Dodać cebulę, suszoną bazylię, 1/2 łyżeczki soli i pieprz; gotować 20 minut lub aż cebula będzie złoty, mieszając od czasu do czasu. Super.
Ułóż plastry pomidora między kilkoma warstwami ręczników papierowych.
Odstawić 10 minut, naciskając od czasu do czasu.
Odkryj ciasto. Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Pat ciasto na równą warstwę w 15 x 10-calowy galaretki-Roll patelni pokrytej sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić 30 minut.
Odkryj ciasto. Ułóż mieszankę cebuli na cieście, pozostawiając granicę 1/2 cala. Top z plasterkami pomidora; posypać serem.
Piec w 425 przez 23 protokół lub do rumiane.
Posypać świeżą bazylią. Schłodzić co najmniej 10 minut przed podaniem.