Pomarańczowy tort Polenta z waniliowymi śliwkami i jeżynami i lodami maślanymi

Pomarańczowy tort Polenta ze śliwkami o zapachu wanilii i jeżyn i lodami Maślankowymi może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 469 kalorii, 7G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka skórki pomarańczowej, proszku do pieczenia, jogurtu pełnotłustego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pomarańczowy tort Polenta z waniliowymi śliwkami i jeżynami i lodami maślanymi, Ciasto waniliowo-maślane z malinami i lukrem pomarańczowo-serowym, oraz Pachnące Pomarańczą Bułki Z Maślanką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. masło 9 x 5 x 3-calowa metalowa patelnia do chleba. Pył patelni z mąką; dotknij nadmiar.
Wymieszać 1 1/4 szklanki mąki, polenta, proszek do pieczenia, i sól w średniej misce. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić cukier, masło, i skórka pomarańczowa w dużej misce, aż puszyste, o 2 protokół.
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Beat in vanilla.
Dodać mieszankę mąki w 3 dodatkach na przemian z jogurtem w 2 dodatkach, ubijając tylko do wymieszania po każdym dodaniu.
Równomiernie rozprowadzić ciasto na patelni.
Piec ciasto, aż złoty i tester włożony do środka wychodzi czysty, 50 do 55 minut.
Przenieść do szafy; schłodzić na patelni 5 minut. Uruchom nóż wokół krawędzi ciasta, aby poluzować. Odwróć ciasto na stojak, a następnie odwróć ponownie na stojaku (górna strona do góry). Całkowicie fajne. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Owinąć w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Ciasto pokroić w poprzek na plastry grubości 1/2 cala; podawać ze śliwkami o zapachu wanilii i jeżyn oraz lodami z maślanki.