Pomarańczowe Cynamonowe Słodkie Bułeczki
Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 323 kalorie. Ten przepis służy 12. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz masło, sól, zanurzone w misce z ciepłą wodą 5 minut, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Słodkie ziemniaki cynamonowe Roladki z lukrem z serem pomarańczowym, Roladki Pomarańczowo-Cynamonowe, oraz Pomarańczowe Bułeczki Cynamonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać ciepłą wodę, drożdże i 1 łyżeczkę cukru w misce miksera wyposażonego w mocowanie wiosła i odstawić do spienienia, o 5 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Podczas gdy drożdże spieniają się, w misce ubić 4 szklanki mąki ze skórką, solą i cynamonem.
Dodać mleko, wanilię, masło i pozostałą 1/2 szklanki cukru do drożdży, następnie wymieszać na średniej prędkości, aż do połączenia. Ubić w 3 jajka, po jednym na raz, następnie dodać mąkę cynamonową pomarańczową i wymieszać, aż dobrze się połączą.
Zastąp mocowanie wiosła z mocowaniem na hak do ciasta i wymieszaj ze średnią prędkością, dodając więcej mąki (1 do 1 1/2 szklanki), 1/4 szklanki na raz, aż powstanie gładkie, ale lekko lepkie ciasto, około 5 minut.
Przenieść ciasto na powierzchnię roboczą i ugniatać ręcznie, aż będzie gładkie i elastyczne (ciasto pozostanie lekko lepkie), około 3 minut. Uformuj ciasto w kulkę i przelej do dużej miski z masłem, obracając ciasto, aby pokryć je masłem.
Przykryć miskę ręcznikiem kuchennym i pozostawić ciasto do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż podwoi się luzem, 1 1/2 do 2 godzin.
Linia a 17-na 14-calowa blacha do pieczenia z pergaminem.
Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą i zagnieść kilka razy, aby usunąć powietrze.
Ciasto pokroić na 12 równych kawałków. Przyssaj dłoń do 1 kawałka i, używając kciuka i palca, aby utrzymać piłkę w dłoni, popchnij ciasto piętą dłoni do powierzchni roboczej, obracając się ruchem okrężnym (zgodnie z ruchem wskazówek zegara lub przeciwnie do ruchu wskazówek zegara), tworząc gładką piłkę. Powtórz z pozostałymi kawałkami ciasta, układając kulki 1 cal od siebie na blasze do pieczenia.
Przykryć luźno ręcznikiem kuchennym i pozostawić ciasto do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż podwoi się luzem, od 1 do 1 1/4 godziny. Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
W małej miseczce ubić Pozostałe jajko z pozostałymi 2 łyżeczkami wody.
Wytnij 1-calowy x (głębokość 1/4 cala) w górnej części każdej rolki za pomocą nożyc kuchennych.
Wałki pędzla lekko z myciem jajkiem i piec, aż złoty i rolki brzmią wydrążone po dotknięciu na dnie, 15 do 20 minut.
Przenieść rolki do stojaka i ostudzić, co najmniej 15 minut.
Rolki można piec 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać w szczelnych plastikowych torebkach lub dużym hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej. Podgrzej na blasze do pieczenia w piekarniku 177° 10 minut.