Pomarańczowe Cynamonowe Słodkie Bułeczki

Pomarańczowe Cynamonowe Słodkie Bułeczki
Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 323 kalorie. Ten przepis służy 12. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz masło, sól, zanurzone w misce z ciepłą wodą 5 minut, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Słodkie ziemniaki cynamonowe Roladki z lukrem z serem pomarańczowym, Roladki Pomarańczowo-Cynamonowe, oraz Pomarańczowe Bułeczki Cynamonowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać ciepłą wodę, drożdże i 1 łyżeczkę cukru w misce miksera wyposażonego w mocowanie wiosła i odstawić do spienienia, o 5 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Podczas gdy drożdże spieniają się, w misce ubić 4 szklanki mąki ze skórką, solą i cynamonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Dodać mleko, wanilię, masło i pozostałą 1/2 szklanki cukru do drożdży, następnie wymieszać na średniej prędkości, aż do połączenia. Ubić w 3 jajka, po jednym na raz, następnie dodać mąkę cynamonową pomarańczową i wymieszać, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
WaniliaWanilia
MasłoMasło
PomarańczowyPomarańczowy
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
JajkoJajko
MlekoMleko
4
Zastąp mocowanie wiosła z mocowaniem na hak do ciasta i wymieszaj ze średnią prędkością, dodając więcej mąki (1 do 1 1/2 szklanki), 1/4 szklanki na raz, aż powstanie gładkie, ale lekko lepkie ciasto, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
5
Przenieść ciasto na powierzchnię roboczą i ugniatać ręcznie, aż będzie gładkie i elastyczne (ciasto pozostanie lekko lepkie), około 3 minut. Uformuj ciasto w kulkę i przelej do dużej miski z masłem, obracając ciasto, aby pokryć je masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Przykryć miskę ręcznikiem kuchennym i pozostawić ciasto do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż podwoi się luzem, 1 1/2 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Linia a 17-na 14-calowa blacha do pieczenia z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
8
Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą i zagnieść kilka razy, aby usunąć powietrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
9
Ciasto pokroić na 12 równych kawałków. Przyssaj dłoń do 1 kawałka i, używając kciuka i palca, aby utrzymać piłkę w dłoni, popchnij ciasto piętą dłoni do powierzchni roboczej, obracając się ruchem okrężnym (zgodnie z ruchem wskazówek zegara lub przeciwnie do ruchu wskazówek zegara), tworząc gładką piłkę. Powtórz z pozostałymi kawałkami ciasta, układając kulki 1 cal od siebie na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
Przykryć luźno ręcznikiem kuchennym i pozostawić ciasto do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż podwoi się luzem, od 1 do 1 1/4 godziny. Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
PiekarnikPiekarnik
11
W małej miseczce ubić Pozostałe jajko z pozostałymi 2 łyżeczkami wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
12
Wytnij 1-calowy x (głębokość 1/4 cala) w górnej części każdej rolki za pomocą nożyc kuchennych.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
13
Wałki pędzla lekko z myciem jajkiem i piec, aż złoty i rolki brzmią wydrążone po dotknięciu na dnie, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Przenieść rolki do stojaka i ostudzić, co najmniej 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
1
Rolki można piec 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać w szczelnych plastikowych torebkach lub dużym hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej. Podgrzej na blasze do pieczenia w piekarniku 177° 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Torby ZiplocTorby Ziploc
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn