Polędwiczki wołowe z sosem Grzybowo-czosnkowym
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Polędwiczki wołowe z sosem Grzybowo-czosnkowym mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 6,1 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 382 kalorie, 45g białka, oraz 20 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis od Allrecipes ma 37 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz bulion wołowy, steki z polędwicy wołowej, grzyby baby portabella i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na awesome spoonacular score of 81%. Spróbuj Polędwiczki wołowe z sosem z czerwonego wina, Polędwiczki wołowe z sosem żurawinowym, oraz Pikantne Polędwiczki Wieprzowe Z Grilla W Sosie Czosnkowym podobnych receptur.
Instrukcje
Na 10-calowej patelni rozpuścić 1 łyżkę masła na średnim ogniu.
Steki posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Gotować steki 4 do 6 minut, obracając raz, aż do głębokiego brązu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć; gotować od 6 do 8 minut dla średnio-rzadkiej do średniej doneness (nie rozgotować; wołowina będzie nadal gotować na stojąco).
Wyjąć wołowinę na talerz; przykryć, aby się ogrzać.
Zwiększ ciepło do medium.
Dodaj pozostałe 2 łyżki masła do patelni.
Dodać grzyby. Gotować 3 do 4 minut, mieszając raz lub dwa razy i zeskrobując wszelkie rumiane kawałki, aż do miękkości.
Dodać wino i sos do gotowania; podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu od 3 do 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż sos będzie gorący.
Sos grzybowy podawać na stekach.