Polędwiczki wołowe z chipotle
Polędwiczki wołowe z chipotle wymagają około 50 minut od początku do końca. Za 7,08 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny ma 411 kalorii , 51 g białka i 18 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 6 osób. Udaj się do sklepu i kup papryczkę jalapeno, paprykę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Sprawdza się dobrze jako danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niesamowitą ocenę Spoonacular wynoszącą 89% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Chili z chipotle z ancho , burgery z indyka z serem cheddar i sosem jogurtowym z chipotle oraz pieczone frytki ze słodkich ziemniaków z jogurtem i papryką chipotle .
Instrukcje
W garnku żeliwnym podsmaż na oliwie cebulę, zieloną paprykę, papryczkę jalapeno i papryczkę chipotle, aż zmiękną.
Dodaj pomidory, sos paprykowy, cukier, sól, proszek chili i kminek. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 30 minut lub do zgęstnienia, często mieszając.
Zdjąć z ognia, dodać kolendrę i płynny dym, jeśli chcesz.
W międzyczasie posyp steki przyprawą do steków. Grilluj na średnim ogniu przez 7-8 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądany stopień wysmażenia (w przypadku średnio wysmażonego termometr powinien wskazywać 145°; średnio wysmażonego 160°; dobrze wysmażonego 170°).