Polędwiczki wieprzowe z galaretką pieprzową i gorgonzolą

Polędwiczki wieprzowe z galaretką pieprzową i Gorgonzolanem to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 528 kalorii, 40g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,91 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 25 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, oliwę z oliwek, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć galaretkę można śledzić to danie główne z Papryka Jelly Cornmeal Thumbprint Cookies jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Polędwiczki wieprzowe pieczone z galaretką pieprzową, Kotlety Wieprzowe W Sosie Z Galaretki Pieprzowej, oraz Grillady wieprzowe z sosem Paprykowo-brzoskwiniowym.
Instrukcje
Polędwiczki wieprzowe posypać solą czosnkową i pieprzem. Pozostawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać w czosnku, szalotki, i papryka; gotować i mieszać, aż cebula zmiękną i okazało półprzezroczyste, o 10 protokół.
Dodaj wywar z kurczaka, brandy, tymianek i rozmaryn. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej, i gotować na wolnym ogniu, aż sos zmniejszy się o 1/3, o 5 protokół.
Wyjąć gałązki tymianku i rozmarynu i wymieszać z galaretką z papryki, aż się roztopi; odstawić.
W międzyczasie rozgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni na dużym ogniu, aż po prostu zacznie palić.
Dodać wieprzowinę i gotować na złoty kolor ze wszystkich stron, o 5 protokół.
Wyjąć wieprzowinę i umieścić na patelni.
Pieczona wieprzowina w nagrzanym piekarniku, aż termometr włożony do środka rejestruje 145 Stopni F (63 Stopni C), około 10 minut. Po zakończeniu umieścić wieprzowinę na talerzu i przykryć folią; odstawić na 5 minut.
Aby podawać, Usuń paprykę i cebulę z sosu i rozłóż na półmisku. Pokroić wieprzowinę po przekątnej na 1-calowe plastry i ułożyć na papryce.
Polać wieprzowiną 1/2 szklanki sosu brandy i posypać 3/4 szklanki sera Gorgonzola.
Pozostały sos i ser podawać w osobnych daniach na boku.