Polędwiczki wieprzowe z chutneyem ananasowo-miętowym
Polędwiczki wieprzowe z chutneyem ananasowo-miętowym to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 1204 kalorii, 188g białka, oraz 32G tłuszczu. Na 8,21 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, nasiona kolendry, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chutney Ananasowo-Miętowy, Szynka pieczona z chutneyem ananasowo-miętowym, oraz Chutney miętowy, jak zrobić Chutney miętowy / pudina chutney dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do solanki: przyprawy zmiażdżyć spód rondla. Umieść przyprawy w rondlu i tosty, obracając patelnię na średnim ogniu przez 3 minuty.
Dodaj wodę, 3 łyżki soli, brązowy cukier, imbir i czosnek na patelnię. Doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia i wymieszać z rumem; schłodzić do temperatury pokojowej.
Usuń srebrną skórę z polędwic i umieść w misce lub płytkim pojemniku.
Polędwiczki zalać solanką. Przykryć i przechowywać w lodówce 1 do 4 godzin.
Umieść kolendrę, ziele angielskie, i goździki na małej patelni i tosty, wirowanie patelni, na średnim ogniu, aż pachnące, o 30 sekund. Przyprawy zmiażdżyć ciężką patelnią lub moździerzem i tłucz.
Masło rozgrzać w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodać imbir, czosnek, i jalapeno i gotować, mieszając, aż lekko rumiane i pachnące, o 3 protokół.
Dodaj tosty przyprawy, ocet i cukier i wymieszać util rozpuszczone. Wymieszać ananasa i sól doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 20 protokół. Ostudzić, następnie wymieszać szalotki, miętę i sok z limonki.
Przygotuj zewnętrzny grill ze średnim ogniskiem do bezpośredniego i pośredniego grillowania.
Usunąć polędwiczki z solanki i osuszyć.
Posmaruj lekko ruszt grillowy olejem roślinnym. Polędwiczki doprawić grubo zmielonym czarnym pieprzem i solą do smaku. Grilluj polędwiczki na bezpośrednim ogniu util każda strona jest złotobrązowa, około 6 minut na stronę. Przenieś mięso na chłodną stronę grilla, przykryj jednorazową aluminiową patelnią i gotuj, aż termometr natychmiastowego odczytu włożony do środka odczytuje co najmniej 145 F dla medium, około 6 do 8 minut więcej.
Odstawić na 5 minut przed krojeniem. Polędwiczki pokroić w medaliony i podawać z chutney.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to świetny wybór na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Durigutti Familia Malbec z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Durigutti Familia Malbec
Durigutti Familia Malbec to bogate wino z nutami fig, kakao , kawy, śliwek, które łączą się, aby dać intensywne wykończenie.