Polędwiczka Wieprzowa Z Sosem Z Grzybów Marsala

Polędwiczka Wieprzowa Z Sosem Z Grzybów Marsala
Polędwica wieprzowa z sosem grzybowym Marsala wymaga około 40 minut od początku do końca. To danie główne ma 238 kalorii, 26 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 osobom. Za 2,16 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 35 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka polędwiczek wieprzowych, kurków, rozmarynu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał spektakularny wynik łyżką wynoszący 89%. Podobne przepisy to Polędwica wieprzowa z sosem grzybowym Marsala, Steki z polędwicy z grzybami, sosem Marsala i Polędwica wieprzowa w sosie Marsala.

Instrukcje

1
W małej misce połącz suszone grzyby i gorącą wodę; odłożyć na bok. W drugiej misce wymieszaj suszone zioła, proszek czosnkowy, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby SuszoneGrzyby Suszone
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
Zioła SuszoneZioła Suszone
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Posypać wieprzowiną.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
3
Na dużej patelni podsmaż polędwiczki na 2 łyżkach oleju ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Zdjąć z patelni i trzymać w cieple.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Na tej samej patelni na pozostałej oliwie podsmaż pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę, aż grzyby się zarumienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodać wino, bulion i pozostałą sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Kurki odcedzić; dodać na patelnię. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; dodaj wieprzowinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby KurkoweGrzyby Kurkowe
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Przykryj i gotuj przez 15–20 minut lub do momentu, gdy termometr wskaże 145°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
9
Wyjmij wieprzowinę i odstaw na 5 minut przed pokrojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
10
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę, aż będzie gładka; stopniowo wrzucaj na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Pokrój wieprzowinę w plasterki i podawaj z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
12
W razie potrzeby udekoruj natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia28
Magazyn