Polędwiczka Wieprzowa Z Sosem Z Grzybów Marsala
Polędwica wieprzowa z sosem grzybowym Marsala wymaga około 40 minut od początku do końca. To danie główne ma 238 kalorii, 26 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 osobom. Za 2,16 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 35 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka polędwiczek wieprzowych, kurków, rozmarynu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał spektakularny wynik łyżką wynoszący 89%. Podobne przepisy to Polędwica wieprzowa z sosem grzybowym Marsala, Steki z polędwicy z grzybami, sosem Marsala i Polędwica wieprzowa w sosie Marsala.
Instrukcje
W małej misce połącz suszone grzyby i gorącą wodę; odłożyć na bok. W drugiej misce wymieszaj suszone zioła, proszek czosnkowy, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Na dużej patelni podsmaż polędwiczki na 2 łyżkach oleju ze wszystkich stron.
Zdjąć z patelni i trzymać w cieple.
Na tej samej patelni na pozostałej oliwie podsmaż pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę, aż grzyby się zarumienią.
Dodać wino, bulion i pozostałą sól.
Kurki odcedzić; dodać na patelnię. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; dodaj wieprzowinę.
Przykryj i gotuj przez 15–20 minut lub do momentu, gdy termometr wskaże 145°.
Wyjmij wieprzowinę i odstaw na 5 minut przed pokrojeniem.
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę, aż będzie gładka; stopniowo wrzucaj na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Pokrój wieprzowinę w plasterki i podawaj z sosem.
W razie potrzeby udekoruj natką pietruszki.