Polędwica zapiekana z balsamiczną czerwoną cebulą, rukolą i pomarańczami
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Zapiekana polędwica z balsamiczną czerwoną cebulą, rukolą i pomarańczami może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 386 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.27 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, stek z polędwicy, cebulę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Polędwica Zapiekana Ze Słodkim Sosem Balsamicznym, Pomarańcze, karmelizowana czerwona cebula i szpinak z balsamicznym winegretem, oraz Pomarańcze, Karmelizowana Czerwona Cebula I Mały Szpinak W Balsamicznym Vi.
Instrukcje
1
Stek ułożyć na dużym talerzu i posypać solą i pieprzem ze wszystkich stron. Na dużej patelni nonstick, na dużym ogniu, podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodaj kawałki steku i gotować 4 do 5 minut z każdej strony na średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
3
Zdjąć z patelni i przykryć, aby utrzymać ciepło. Zmniejszyć ogień do średniej-wysokiej i dodać cebulę, rzucając od czasu do czasu, aż chrupiące-przetargu i lekko rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Dodać ocet balsamiczny i gotować 2 minuty więcej. W dużej misce wymieszaj rukolę z kawałkami pomarańczy i pozostałą oliwą z oliwek. Podziel stek równomiernie pomiędzy 4 płytkie miseczki i wierzch polej szkliwioną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Plastry Pomarańczy
Nie Z Lokalnego Ogrodu
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Darioush Signature Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 69 dolarów za butelkę.