Polędwica wołowa z syropem balsamicznym i serem kozim
Filet Mignon z syropem balsamicznym i serem kozim to danie główne dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 28 g białka , 37 g tłuszczu i łącznie 526 kalorii . Za 5,95 USD za porcję przepis ten pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 221 osób uznało ten przepis za pyszny i sycący. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup ser kozi, masło, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 28 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 57% . Ta ocena jest dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź również podobne przepisy: Polędwica wołowa zawijana w boczek , Filet mignon au poivre i Orientalny polędwica wołowa na chrupiącym kataifi z krewetką w cieście tempura .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Zagotuj ocet balsamiczny i cukier w dużym rondlu na średnio-wysokim ogniu, aż objętość zmniejszy się do 1/3 szklanki, od czasu do czasu mieszając. Zagotuj ocet przez około 18 minut.
W międzyczasie rozgrzej brojler. Rozpuść masło w ciężkiej dużej patelni na średnio-wysokim ogniu.
Posyp steki solą i pieprzem. Smaż steki do pożądanego stopnia wysmażenia, około 3 minut z każdej strony, aby uzyskać średnio wysmażone.
Przenieś steki na blachę do pieczenia. Pokrusz ser na steki i grilluj, aż ser się rozpuści, około 1 minuty.
Przenieś steki na talerze.
Skropić steki sosem balsamicznym i podawać.