Polędwica wołowa z sosem Szalotkowym
Polędwiczki wołowe z sosem szalotka może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 585 kalorii, 32G białka, oraz 45 g tłuszczu każdy. Na 5,51 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka bulionu wołowego, cebula w proszku, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polędwica Wołowa Z Sosem Musztardowym Z Szalotki, Polędwica wołowa z mięsem pieprzowym Z Redukcją porcji szalotki, oraz Grillowana polędwica wołowa z kapustą toskańską i szalotką Confit dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić szalotki i 2 łyżki oleju w misce; wymieszać 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Odstawić.
Wymieszać 1 łyżkę soli i kolejne 4 składniki. Polędwicę natrzeć 1/4 szklanki oliwy z oliwek; przyprawy posypać wierzchem i bokami polędwicy, delikatnie naciskając palcami.
Umieść polędwicę w dużej smarowanej patelni do pieczenia; ułóż szalotki wokół polędwicy.
Piec w temperaturze 500 przez 25 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 375 i piec 15-20 minut lub do momentu włożenia termometru mięsnego do najgrubszej części pieczeni 145 (średnio Rzadki) lub 160 (średni).
Tymczasem wymieszać bulion wołowy i Marsala na dużej patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować 6 do 8 minut lub aż płyn zmniejszy się do 2 filiżanek.
Usunąć polędwicę do półmiska i przykryć folią aluminiową; rezerwy szalotki i kapiele na patelni.
Dodaj redukcję bulionu do patelni i umieść na średnim ogniu na płycie kuchennej, mieszając, aby rozluźnić cząstki z dna patelni.
Ubić razem mąkę i wodę, aż będzie gładka; wymieszać z sosem na patelni. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż lekko zgęstnieje.
Dodać masło, mieszając tylko do rozpuszczenia. Wymieszać w 1/4 łyżeczki pieprzu. Pieczeń cienko pokroić w plasterki i podawać z sosem.
Dekorować, w razie potrzeby.
Dla rozrywki, Wine & Dine: polecamy każde z tych win z kolacją: Morgan Monterey Syrah, Chateau Souverain Dry Creek Zinfandel lub Bleasdale Langhorne Creek Shiraz-Cabernet.