Polędwica wołowa z sosem Szalotkowym

Polędwica wołowa z sosem Szalotkowym
Polędwiczki wołowe z sosem szalotka może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 585 kalorii, 32G białka, oraz 45 g tłuszczu każdy. Na 5,51 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka bulionu wołowego, cebula w proszku, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polędwica Wołowa Z Sosem Musztardowym Z Szalotki, Polędwica wołowa z mięsem pieprzowym Z Redukcją porcji szalotki, oraz Grillowana polędwica wołowa z kapustą toskańską i szalotką Confit dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wrzucić szalotki i 2 łyżki oleju w misce; wymieszać 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wymieszać 1 łyżkę soli i kolejne 4 składniki. Polędwicę natrzeć 1/4 szklanki oliwy z oliwek; przyprawy posypać wierzchem i bokami polędwicy, delikatnie naciskając palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
3
Umieść polędwicę w dużej smarowanej patelni do pieczenia; ułóż szalotki wokół polędwicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
4
Piec w temperaturze 500 przez 25 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 375 i piec 15-20 minut lub do momentu włożenia termometru mięsnego do najgrubszej części pieczeni 145 (średnio Rzadki) lub 160 (średni).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Tymczasem wymieszać bulion wołowy i Marsala na dużej patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować 6 do 8 minut lub aż płyn zmniejszy się do 2 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Usunąć polędwicę do półmiska i przykryć folią aluminiową; rezerwy szalotki i kapiele na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj redukcję bulionu do patelni i umieść na średnim ogniu na płycie kuchennej, mieszając, aby rozluźnić cząstki z dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
RedukcjaRedukcja
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Ubić razem mąkę i wodę, aż będzie gładka; wymieszać z sosem na patelni. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
9
Dodać masło, mieszając tylko do rozpuszczenia. Wymieszać w 1/4 łyżeczki pieprzu. Pieczeń cienko pokroić w plasterki i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
10
Dekorować, w razie potrzeby.
11
Dla rozrywki, Wine & Dine: polecamy każde z tych win z kolacją: Morgan Monterey Syrah, Chateau Souverain Dry Creek Zinfandel lub Bleasdale Langhorne Creek Shiraz-Cabernet.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia10
Magazyn