Polędwica wołowa z sosem portowym

Polędwica wołowa z sosem porto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 416 kalorii. Ten przepis służy 8. Na $4.79 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka bulionu wołowego, masło, liście pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby korzystać z portu można śledzić to danie główne z Szewc Portowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest solidne. Podobne przepisy to Polędwiczki wołowe z sosem porto, Pieczona polędwica wołowa z sosem Pieczarkowo-portowym, oraz Polędwica Wołowa Z Sosem Portowo-Grzybowym.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść wołowinę i bulion w 6-litrowym piecu holenderskim, upewniając się, że wołowina jest całkowicie pokryta wywarem i przykryj folią, pozostawiając mały otwór na parę do ucieczki. Wbij mały otwór w folię i włóż do mięsa termometr z natychmiastowym odczytem. Gotować na małym ogniu, aż wołowina osiągnie 125 stopni F, 55 do 60 minut.
Przełożyć wołowinę na deskę do krojenia i odstawić na 10 minut.
W średnim rondlu doprowadzić port do wrzenia, a następnie zmniejszyć do około 1/3 szklanki.
Zdjąć z ognia i ubić na maśle. Doprawić solą i pieprzem.
Aby podać, pokroić wołowinę, top z sosem i udekorować natką pietruszki.
Co sprawia, że ten przepis naprawdę śpiewać: ponieważ wołowina jest doprowadzona do temperatury tak powoli, to jest bardzo delikatne. Zrobiłaby zabójczą kanapkę ze stekiem.