Polędwica wołowa z prostym azjatyckim sosem
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Polędwica wołowa z prostym azjatyckim sosem może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 500 kalorii, 76g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 5,66 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oleju roślinnego, cm kawałek korzenia imbiru, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 14 powie, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczona polędwica wołowa, Pieczeń Z Polędwicy Wołowej, oraz Pieczona polędwica wołowa z sosem portowym.
Instrukcje
Zgarnij tłuszcz na wołowinie według wzoru criss-cross.
Wymieszać 5 przypraw i cukier, a następnie dobrze doprawić solą i pieprzem. Natrzeć wołowinę, następnie pozostawić do marynowania, najlepiej na noc.
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Gdy gotujesz, natrzyj olej na całe mięso.
Podgrzać patelnię lub, jeśli pogoda jest dobra, grill. Musisz zostawić patelnię na 10-15 minut, aby upewnić się, że robi się naprawdę gorąco.
Umieścić mięso, strona tłuszczu w dół, na patelni i pozostawić do gotowania przez 5-10 minut, aż tłuszcz zacznie się topić (kuchnia prawdopodobnie będzie dość zadymiony, więc upewnij się, że masz wentylator wyciągowy włączony). Obrócić mięso i gotować przez 5 minut więcej, aż będzie dobrze rumiane na całym.
Umieścić w blasze do pieczenia, a następnie gotować w piekarniku przez 30 minut na rzadkie (15-20 minut więcej dla średnich, lub 30-40 minut więcej dla dobrze zrobione). Przykryć i pozostawić na 15 minut.
Aby zrobić sos, przyciąć łodygi z kolendry i umieścić je na patelni wraz z bulionem, czosnkiem, imbirem, sosem ostrygowym i białą częścią dymki. Doprowadzić do wrzenia, następnie pozostawić na wolnym ogniu i zaparzać przez 10 minut. Odcedzić, następnie posiekać liście kolendry i umieścić w sosie wraz z plasterkami zielonej cebuli dymki do podania.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc