Polędwica wołowa z kostarykańską kawą balsamiczna glazura figowa

Polędwica wołowa z kostarykańską kawą balsamiczna glazura figowa
Polędwica wołowa z kostarykańską kawą balsamiczna glazura figowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 813 kalorii, 42g białka, oraz 50 g tłuszczu każdy. Na 12,83 zł / porcja, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, mocne Kostaryki palonej kawy, figi, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać świeże figi, możesz podążać za tym daniem głównym z Czekoladowe tarty figowe / świeże figi w dobrym towarzystwie jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Polędwiczki wieprzowe z kostarykańską glazurą kawową, Kostarykańska Kawa Panna Cotta z słodko-gorzkim sosem czekoladowo-rumowym, oraz Crock-Pot polędwica wołowa z glazurą balsamiczną.

Instrukcje

1
W garnku z grubym dnem, na małym ogniu, dodaj ocet i zmniejsz go o połowę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać cukier, kawę i figi i dalej zmniejszyć o 1/3 objętości, nadal mieszać przez cały ten etap.
Składniki, których będziesz potrzebować
KawaKawa
CukierCukier
FigiFigi
3
Usuń z ognia, gdy masz 3/4 szklanki płynu Pozostałe.
4
Wlać glazurę przez sitko do małej miski, odrzucając ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Rozgrzej grill do 300 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Polędwicę wołową doprawić solą i pieprzem do smaku i położyć na rozgrzanym grillu. Gotować z każdej strony, aż do osiągnięcia pożądanej temperatury, około 7 do 8 minut dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwica WołowaPolędwica Wołowa
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Zdjąć z grilla i równomiernie posmarować polędwicę szkliwem balsamicznym. Powrót wołowiny do grilla na 5 minut, pozwalając glazury do pokrycia mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura BalsamicznaGlazura Balsamiczna
GlazuraGlazura
WołowinaWołowina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Wyjmij polędwicę z grilla na deskę do krojenia i pozostaw na 5 minut. Pokroić, ułożyć na półmisku i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje5
Ocena Zdrowia20
Magazyn