Polędwica wołowa z farszem z dzikich grzybów i sosem z Porto

Polędwica wołowa z farszem z dzikich grzybów i sosem z Porto
Polędwica wołowa z farszem z dzikich grzybów i sosem z Porto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 9,11 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 546 kalorii, 53g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Udaj się do sklepu i odebrać szalotka, pieprz; więcej, borowiki grzyby, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać koniak, można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Spróbuj Gorgonzola-polędwica wołowa nadziewana sosem z Porto, Polędwica Wołowa Z Sosem Portowo-Grzybowym, oraz Pieczona polędwica wołowa z sosem Pieczarkowo-portowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dodać redukcję SOS: stopić 1 Tbs. masła w 3-do 4-quart (najlepiej 8-calowym) rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodać szalotka i gotować, aż zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
3
Dodać Porto i gałązki tymianku i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło, aby utrzymać energiczny dusić i gotować, aż port zmniejszy się do syropowatej tekstury, o 30 minutes you should have about 1/2 cup including the shallot. W międzyczasie przynieś rosół z kurczaka na wolnym ogniu w małym rondlu. Off ciepła, dodać borowiki i niech moczyć na 15 protokół. Łyżką szczelinową przenieś porcini do małej miski. Przecedzić płyn namaczający przez drobne sito wyłożone papierowym ręcznikiem lub filtrem do kawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Dodać płyn do namaczania i połowę porcini (około 1/3 szklanki) do redukcji portu (pozostaw porcini na farsz). Doprowadzić sos do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień, aby utrzymać energiczny dusić i gotować, aż zmniejszy się do 1-1 / 3 filiżanki, o 15 protokół. Przecedzić sos przez drobny sitko, naciskając na ciała stałe. Powinieneś mieć około 1 szklanki sosu. Odstawić, aż pieczeń się skończy. Zrobić farsz: moczyć porzeczki w gorącej wodzie przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
PorzeczkiPorzeczki
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
5
Odcedzić i umieścić je w robocie kuchennym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
Dodaj zarezerwowane nasączone borowiki.
7
Ciepło 1 Tbs. oleju w 10-calowej patelni na średnim ogniu. Pat wątróbki kurczaka suche i gotować z obu stron, aż rumiane na zewnątrz i tylko trochę różowy wewnątrz, 3 do 4 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Przełożyć na talerz, lekko ostudzić, a następnie dodać do robota kuchennego. Proces do drobno posiekanego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
9
Podgrzać Pozostałe 1 Tbs. olej na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Dodać grzyby, sól i pieprz. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż wyglądają zwiędłe i skurczone, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
11
Dodać szalotkę i czosnek i nadal gotować, mieszając, aż grzyby są miękkie i zaczynają brązowy, 3 do 4 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
12
Dodaj bulion z kurczaka i zeskrobać dno patelni drewnianą łyżką, aby poluzować brązowe kawałki. Jeśli płyn nie odparuje od razu, gotuj, dopóki nie odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
13
Zdjąć patelnię z ognia i lekko ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
14
Dodać podsmażone grzyby, masło, pietruszka, koniak lub Armagnac, sok z cytryny, tymianek, i skórka z cytryny do mieszaniny wątroby w robocie kuchennym. Pulsuj, aby uformować grubą pastę i doprawić do smaku dodatkową solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
KoniakKoniak
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
WątrobaWątroba
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
15
Zeskrobać farsz na duży kawałek folii i uformować go w kłódkę o kilka centymetrów dłuższą niż pieczeń. Mocno zawiń farsz w folię i przekręć końce, tworząc bardzo ciasną kłodę. Skręcając końce z tworzywa sztucznego będzie kompresować farsz tak, że jego tylko nieco krótszy niż pieczeń. Zamrozić do twardości, około 2 godzin i do 2 dni. Stuff & cook the roast: przyciąć srebrną skórę i nadmiar tłuszczu z polędwicy. Motyl polędwicy przez krojenie go wzdłuż prawie, ale nie całkowicie na pół, tak, że można otworzyć go jak książkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
16
Rozpakuj farsz i wyśrodkuj go wzdłuż połowy pieczenia. Złożyć pieczeń z powrotem do pierwotnego kształtu i związać w odstępach 1-2-calowych sznurkiem rzeźnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
17
Pozostawić pieczeń w temperaturze pokojowej na 1 godzinę (2 godziny, jeśli farsz jest zamrożony). Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i podgrzej piekarnik do 260°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
18
Niech Pozostałe 1-1 / 2 Tbs. masło do sosu zmiękczyć w temperaturze pokojowej. Doprawić pieczeni obficie solą i pieprzem i umieścić go na płaskim stojaku ustawionym w patelni do pieczenia lub heavy-duty obręczy blachy do pieczenia. Piecz przez 15 minut, a następnie zmniejsz temperaturę piekarnika do 163°. kontynuuj pieczenie wołowiny, aż termometr do mięsa włożony do środka mięsa (nie farsz) rejestruje125 na rzadkie lub130 na średnio rzadkie, 30 do 45 minut więcej. Przenieś pieczeń na deskę do rzeźbienia i pozostaw na 15 minut, luźno przykryte folią. Zakończ SOS: podczas gdy pieczeń spoczywa, doprowadzić sos na wolnym ogniu w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
19
Zmiękczone masło wymieszać z mąką tworząc pastę i ubić do sosu. Dusić sos lekko zgęstnieć i gotować z dowolnego surowego smaku mąki, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1
Zdjąć sznurki z pieczeni i pokroić na 8 do 10 Medalionów. Umieścić medalion na każdym talerzu i skropić sosem wokół wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2
Zrób końcówki z wyprzedzeniem zredukowany, napięty sos można przygotować i schłodzić do 2 dni wcześniej. Jeśli nie sprawia, że farsz do przodu, przechowywać w lodówce Pozostałe nasączone porcini oddzielnie. Pieczeń można faszerować i schładzać do 1 dnia wcześniej. Drink sugestie obfite czerwone wino z rozwiniętymi taninami, mineralnym podtekstem i jasnymi owocami dobrze pasuje do ziemnych i portowych elementów polędwicy wołowej. Waterstone 2004 Cabernet Sauvignon z Napa Valley byłby idealny.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
Polędwica WołowaPolędwica Wołowa
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
PortPort
1
Rozmiar
2
na bazie 10 porcji, kalorii
1
530, tłuszcz
2
24, Kalorie Tłuszczowe
1
210, Tłuszcze Nasycone
2
9, białko
3
41, Tłuszcz Jednonienasycony
4
9, węglowodany
5
640, Cholesterol
6
140, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
16, Tłuszcz Wielonienasycony
2
2, sód

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreodobrej jakości ocet balsamiczny; więcej do smakudobrej jakości ocet balsamiczny; więcej do smaku2Tbs8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego28papryka habaneromała wątróbka drobiowa, tłuszcz przycięty i płatki oddzielonemała wątróbka drobiowa, tłuszcz przycięty i płatki oddzielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoKoniak lub ArmagnakKoniak lub Armagnak1Tbsuszone porzeczkisuszone porzeczki28papryka habanerosuszone borowikisuszone borowiki2warzywo (np. szpinak)mąka uniwersalnamąka uniwersalna1Tbposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1warzywo (np. szpinak)posiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek2gałązkiposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone2warzywo (np. szpinak)średni ząbek czosnku, drobno posiekany (ośredni ząbek czosnku, drobno posiekany (o1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosól koszerna; więcej do smakusól koszerna; więcej do smaku81 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny0warzywo (np. szpinak)drobno starta skórka z cytrynydrobno starta skórka z cytryny591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniskosolny rosół z kurczakaniskosolny rosół z kurczaka4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniskosolny rosół z kurczakaniskosolny rosół z kurczaka0warzywo (np. szpinak)świeżo zmielony czarny pieprz; więcej do smakuświeżo zmielony czarny pieprz; więcej do smaku7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweButelka 750 ml tawny port (oButelka 750 ml tawny port (o2kilogramypieczeń z polędwicy wołowej, najlepiej przeciętapieczeń z polędwicy wołowej, najlepiej przecięta591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweduża szalotka, drobno posiekana (oduża szalotka, drobno posiekana (o1małeszalotka, drobno posiekane (heaping 1 Tbs.)szalotka, drobno posiekane (heaping 1 Tbs.)227papryka habaneromieszane świeże shiitake, ostrygi i grzyby kura-of-the-woods, łodygi i plastry 1/4 cala grubości (użyj wszystkich 3 odmian, jeśli można je znaleźć; w przeciwnym razie spróbuj użyć co najmniej 2)mieszane świeże shiitake, ostrygi i grzyby kura-of-the-woods, łodygi i plastry 1/4 cala grubości (użyj wszystkich 3 odmian, jeśli można je znaleźć; w przeciwnym razie spróbuj użyć co najmniej 2)2Tbs1-1 / 4 oz. masło niesolone1-1 / 4 oz. masło niesolone2Tbsoz. masło niesolone, pokrojone na 4 kawałki i zmiękczone w temperaturze pokojowejoz. masło niesolone, pokrojone na 4 kawałki i zmiękczone w temperaturze pokojowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Magazyn