Polędwica wołowa Burgund: Boeuf Bourguignon wymaga z grubsza 35 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 751 kalorii, 62g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 6,41 zł / porcja, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 183 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka boczku, polędwicy, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Wołowina burgundzka Aka Boeuf Bourguignon a Lan Ivo, Boeuf Bourguignon (Gulasz Wołowy Po Burgundzku), oraz Boeuf En Daube-Klasyczny Francuski Gulasz Wołowy Burgundzki (Bourguignon).
Instrukcje
1
Podgrzej dużą głęboką patelnię z ciężkim dnem i pokrywą na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać boczek do patelni i brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Usuń chrupiące kawałki boczku z łyżką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Boczku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
4
Dodać 1 1/2 łyżki masła do patelni i roztopić w boczek kapie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z Boczku
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Na patelnię dodajemy pieczarki i układamy równomiernie z masłem i skropionym boczkiem. Doprawić plastry grzybów solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z Boczku
Sól I Pieprz
Grzyby
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Pieczarki Saute 2 do 3 minut i dodać cebulę na patelnię. Kontynuuj gotowanie cebuli i grzybów 2 do 3 minut dłużej, a następnie przenieś na talerz i przywróć patelnię do ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodać pozostałe masło do patelni i roztopić, następnie dodać mięso do bardzo gorącej patelni i równomiernie brązowy ze wszystkich stron, utrzymując mięso w ruchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Dodać mąkę do rumianego mięsa na patelni i gotować mąkę 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodać wino do patelni powoli mieszając. Gdy wino wpadnie do bańki i zeskrobujesz kapiele z patelni, dodaj do garnka bulion i bukiet świeżej szałwii i gałązek tymianku. Przykryj patelnię. Gdy ciecz się zagotuje, zmniejsz ciepło do średniego. Gotować pod przykryciem 5 minut, zdjąć pokrywkę i dodać grzyby, cebulę i boczek z powrotem do garnka. Gotować na wolnym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje. Dostosuj przyprawy i usuń bukiet ziół. Wrzucić makaron z gorącym jajkiem z masłem i ziołami.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianek
Makaron Jajeczny
świeża Szałwia
Grzyby
Przyprawy
Masło
Cebula
Boczek
Zioła
SOS
Stado
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Garnek
10
Umieść łóżko z makaronem w płytkiej misce i wlać wołowinę burgund na makaron i podawać. ;
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. La Jota Howell Mountain Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.