Polędwica Wołowa Burgund: Boeuf Bourguignon

Polędwica Wołowa Burgund: Boeuf Bourguignon
Polędwica wołowa Burgund: Boeuf Bourguignon wymaga z grubsza 35 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 751 kalorii, 62g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 6,41 zł / porcja, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 183 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka boczku, polędwicy, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Wołowina burgundzka Aka Boeuf Bourguignon a Lan Ivo, Boeuf Bourguignon (Gulasz Wołowy Po Burgundzku), oraz Boeuf En Daube-Klasyczny Francuski Gulasz Wołowy Burgundzki (Bourguignon).

Instrukcje

1
Podgrzej dużą głęboką patelnię z ciężkim dnem i pokrywą na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać boczek do patelni i brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Usuń chrupiące kawałki boczku z łyżką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki BoczkuKawałki Boczku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
4
Dodać 1 1/2 łyżki masła do patelni i roztopić w boczek kapie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Na patelnię dodajemy pieczarki i układamy równomiernie z masłem i skropionym boczkiem. Doprawić plastry grzybów solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
Sól I PieprzSól I Pieprz
GrzybyGrzyby
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Pieczarki Saute 2 do 3 minut i dodać cebulę na patelnię. Kontynuuj gotowanie cebuli i grzybów 2 do 3 minut dłużej, a następnie przenieś na talerz i przywróć patelnię do ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać pozostałe masło do patelni i roztopić, następnie dodać mięso do bardzo gorącej patelni i równomiernie brązowy ze wszystkich stron, utrzymując mięso w ruchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać mąkę do rumianego mięsa na patelni i gotować mąkę 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać wino do patelni powoli mieszając. Gdy wino wpadnie do bańki i zeskrobujesz kapiele z patelni, dodaj do garnka bulion i bukiet świeżej szałwii i gałązek tymianku. Przykryj patelnię. Gdy ciecz się zagotuje, zmniejsz ciepło do średniego. Gotować pod przykryciem 5 minut, zdjąć pokrywkę i dodać grzyby, cebulę i boczek z powrotem do garnka. Gotować na wolnym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje. Dostosuj przyprawy i usuń bukiet ziół. Wrzucić makaron z gorącym jajkiem z masłem i ziołami.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
Makaron JajecznyMakaron Jajeczny
świeża Szałwiaświeża Szałwia
GrzybyGrzyby
PrzyprawyPrzyprawy
MasłoMasło
CebulaCebula
BoczekBoczek
ZiołaZioła
SOSSOS
StadoStado
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
10
Umieść łóżko z makaronem w płytkiej misce i wlać wołowinę burgund na makaron i podawać. ;
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. La Jota Howell Mountain Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
La Jota Howell Mountain Merlot
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia51
Magazyn