Polędwica wieprzowa natarta koprem włoskim z prażonymi klinami kopru włoskiego

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj polędwicy wieprzowej z koprem włoskim z prażonymi klinami kopru włoskiego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.82 za porcję. Jedna porcja zawiera 307 kalorii, 26g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, sok z cytryny, nasiona kopru włoskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Polędwica wieprzowa natarta koprem włoskim z prażonymi klinami kopru włoskiego, Koper włoski-Polędwica wieprzowa z szalotką-Agrodolce cebulowe, oraz Koper włoski i cynamon-Pieczony kurczak i cytryny z klinami ziemniaczanymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Nasiona kopru włoskiego zmiażdżyć moździerzem i tłucz lub owinąć ręcznikiem kuchennym i zmiażdżyć dnem ciężkiej patelni.
Schab osuszyć, następnie posypać pokruszonymi nasionami kopru włoskiego i po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Pokrój Cebulki kopru włoskiego wzdłuż na 1/2-calowe kliny.
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni odpornej na Piecyk na średnim ogniu, aż się połyska. Brązowa wieprzowina ze wszystkich stron, w sumie około 6 minut, a następnie przełożyć na talerz. Podsmażyć czosnek i koper włoski kliny na patelni, aż koper jest złoty brąz, o 6 protokół.
Dodać wino, mieszając i zeskrobując brązowe kawałki, następnie wymieszać bulion i masło. Umieścić wieprzowinę na wierzchu kopru włoskiego i przenieść patelnię do piekarnika. Piecz, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do środka rejestrów wieprzowiny 145 do 66°, około 15 minut.
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia i odstawić na 10 minut.
Tymczasem przenieść patelnię do stovetop (uchwyt będzie gorący) i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż większość cieczy odparuje. Wymieszaj sok z cytryny i 1/4 szklanki posiekanych liści kopru włoskiego. Wieprzowinę cienko pokroić w plasterki i podawać na koperku z sosem.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Polędwica wieprzowa działa bardzo dobrze z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Zuccardi Aluvial Altamira Malbec. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 90 dolarów.
![Zuccardi Aluvental Altamira Malbec]()
Zuccardi Aluvental Altamira Malbec
Głębokie odcienie czerwieni i fioletu. Złożony owocowy charakter z nutami truskawek, wiśni i śliwek, uzupełniony świeżymi ziołowymi i kwiatowymi nutami. Podniebienie ma jedwabiste wejście z żywą kwasowością, świetnymi taninami strukturalnymi i długim wykończeniem.