Polędwica Wieprzowa Agrodolce
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj polędwicy wieprzowej Agrodolce. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje $2.2 za porcję. Jedna porcja zawiera 232 kalorie, 25g białka, oraz 7G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka oliwek, gałązek tymianku, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Koper włoski-Polędwica wieprzowa z szalotką-Agrodolce cebulowe, Konserwa wieprzowa z zielonym pomidorem Agrodolce, oraz Słodko-kwaśne polane kotlety wieprzowe (maiale w Agrodolce).
Instrukcje
Pierwsze 8 składników połączyć w średnim rondlu; wymieszać w 1/2 łyżeczki soli. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować 45 minut lub aż cebula są prawie miękkie, mieszając od czasu do czasu. Odkryć, zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej, i gotować 7 minut lub aż gruby, często mieszając.
Rozgrzać olej w dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu.
Posypać wieprzowinę równomiernie pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Dodaj wieprzowinę na patelnię i gotuj 1 minutę. Obróć wieprzowinę.
Umieścić patelnię w piekarniku; piec w temperaturze 500 przez 12 minut lub aż termometr zarejestruje 155 (lekko różowy).
Wyjąć z piekarnika; odstawić 10 minut. Pokrój wieprzowinę w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala.
Nuta wina: z subtelnymi zapachami czarnej herbaty i zwęglonego żaru ciepłego ognia, Cantina Zaccagnini Montepulciano D 'Abruzzo 2007, il vino" dal tracetto " ($14), nadąża za słodkimi i kwaśnymi nutami w tym daniu. -- Alexander Spacher