Polędwica pieprzowa z sosem wiśniowo-Merlot i gorgonzolą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj polędwicy pieprzowej z sosem wiśniowo-Merlot i Gorgonzolanem. Na 8,34 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 904 kalorie, 47g białka, oraz 66 g tłuszczu. Jeśli masz olej roślinny, masło, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać czereśnie można śledzić to danie główne z Clafoutis z wiśniami jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Polędwiczki wołowe Nadziewane gorgonzolą i pieczarkami z sosem Merlot, SOS Merlot z ciemnej wiśni na jogurcie, oraz Stek z polędwicy z Merlotem-redukcja balsamiczna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać 1 szklankę bulionu i kolejne 4 składniki. Doprowadzić do wrzenia i gotować, często mieszając, 8 minut lub aż płyn zmniejszy się do 1/2 szklanki.
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić.
Brązowa wołowina w gorącym oleju na patelni na średnim ogniu 3 do 4 minut lub aż rumiane ze wszystkich stron.
Piecz wołowinę na patelni w 325 przez 32 do 35 minut lub aż termometr do mięsa włożony do najgrubszej części rejestruje 155 (medium).
Usuń wołowinę na deskę do krojenia, rezerwując soki na patelni. Przykryć luźno folią aluminiową i odstawić na 15 minut przed krojeniem.
Dodaj mieszaninę wiśni, 2 łyżki bulionu, syrop klonowy, i rozmaryn na patelni. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając, aby rozluźnić rumiane cząstki z dna patelni. Wymieszać z solą i pieprzem.
Polać sosem pokrojoną wołowinę; posypać równomiernie serem i natką pietruszki.