Polskie Chanukowe Ciasto Jabłkowe

Polskie Chanukowe Ciasto Jabłkowe
Polskie chanukowe ciasto jabłkowe to bezmleczne i wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 398 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, ekstrakt z migdałów, migdały i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przepis ten zachwycił 136 osób. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szarlotka (Szarlotka), Jabłkowy Sufganiyot (chanukowe pączki) z solonym karmelem, oraz Chanukowe Ciasto Dreidel dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° i nasmaruj patelnię Bundt lub patelnię do pieczenia 9 na 13 cali. Wrzucić jabłka w dużej misce ze skórką i sok z cytryny, orzechy włoskie, i cynamon. Mąkę, proszek do pieczenia, sól, migdały i 11/4 szklanki cukru wrzuć do miski robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Po uruchomieniu robota kuchennego dodaj jaja, olej i ekstrakt migdałowy, przetwarzając, aż się wymieszasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olejek Cynamonowy, OpcjonalnieOlejek Cynamonowy, Opcjonalnie
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Jadalne Kwiaty Jako Dodatek, OpcjonalnieJadalne Kwiaty Jako Dodatek, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Łyżka 1/3 ciasta na dnie patelni. Jabłka rozsypać na wierzchu, a jabłka przykryć pozostałym cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Posypać wierzch pozostałymi 2 łyżkami cukru(będziesz potrzebować mniej, jeśli używasz patelni Bundt).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Jadalne Kwiaty Jako Dodatek, OpcjonalnieJadalne Kwiaty Jako Dodatek, Opcjonalnie
4
Piec przez 45 do 60 minut, lub aż złoty i gotowane przez. Ciasto zajmie krótszy czas pieczenia na płytkiej prostokątnej patelni niż na patelni Bundt.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Jadalne Kwiaty Jako Dodatek, OpcjonalnieJadalne Kwiaty Jako Dodatek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn