Polskie chanukowe ciasto jabłkowe to bezmleczne i wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 398 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, ekstrakt z migdałów, migdały i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przepis ten zachwycił 136 osób. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szarlotka (Szarlotka), Jabłkowy Sufganiyot (chanukowe pączki) z solonym karmelem, oraz Chanukowe Ciasto Dreidel dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177° i nasmaruj patelnię Bundt lub patelnię do pieczenia 9 na 13 cali. Wrzucić jabłka w dużej misce ze skórką i sok z cytryny, orzechy włoskie, i cynamon. Mąkę, proszek do pieczenia, sól, migdały i 11/4 szklanki cukru wrzuć do miski robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Po uruchomieniu robota kuchennego dodaj jaja, olej i ekstrakt migdałowy, przetwarzając, aż się wymieszasz.